onsdag 29 september 2010

Ny återförsäljare


Inom kort kommer jag att ha alster till försäljning i Sätergläntans butik i Insjön. Mest skallror och mössor. Kanske något mer så småning om.
Foto: Krumeluren


Gjorde färdigt textilkonstnärinnans klänning idag. Hoppas hoppas hon blir nöjd. Glömde ta kort på det färdiga resultatet bara. Kanske hon kan ta en bild på sig själv sen med klänningen på som jag kan lägga ut här på bloggen. Skulle vara roligt.

Idag var det mitt förlossningsdatum, fast jag brukar gå över några dagar så jag tänkte inte att bebben skulle komma idag. Däremot har jag haft förvärkar hela natten och periodvis fram och tillbaka under dagen. Som att magen plötsligt kommit på i sista stund att den behöver träna inför det stora loppet. Så fort jag vänt mig i sängen eller ställt mig upp för att stryka har magen blivit hård som en boll, riktigt obekvämt, men jag antar att det betyder att något är på G.
Spännande,..

tisdag 28 september 2010

Jobbar vidare

Köpte en till bit sånt här fint tyg för ett tag sedan och tänkte färga det också. Fast det här är lite brunare och mörkare i färgen än det förra tyget. Sen är mönstret mindre och tyget tunnare bomullskvalité. Undrar lite vad jag ska testa för färgning den här gången.. lila kanske? Någon som har nåt förslag?



Har börjat på en kundbeställning här i dagarna.
Till en textilkonstnär som stickar underbara mössor i pangfärger.
Hoppas hon blir nöjd när den blir färdig.




Var i skogen med kidsen häromdagen. Lo ville ta en bild på magen sa han så det fick han väl.
Ska bli skönt att snart kunna ha något annat ytterplagg än min hemvirkade gamla poncho.

lördag 25 september 2010

Lördag..

Såg en bild på mig själv på stan idag,..



Annars har det inte hänt så mycket, jag och lilltjejen lämnade killarna hemma och tog en tjejsväng på stan idag . Köpte massa rosa strumpor och hårspännen med rosetter på. På vägen hem blev det mjukglass på torget.



Börjar bli meckigt med magen nu tycker jag...onsdag är f-datum. Känns lite underligt att bebisen faktiskt lika gärna skulle kunna vara på utsidan av magen nu.
Snart får vi ses!

onsdag 22 september 2010

Nu kommer jag att få skäll,...

I väntan på att han som äger stadens tygbutik ska bli anträffbar, så har jag lagt Ingestads livstycke på hyllan och istället improviserat ett Blekingeliv. Men jag har ju så svårt för blekingefärgerna. Ljusrosa och ljusblå....jag som får krupp av pasteller.



Det är så synd att blekinge har blivit just pasteller. Alla dessa blekingebroderier i ljusrosa och ljusblå,....dom har ju från början varit röda och mörkblå! Det är bara det att man tagit gamla solblekta saker och gjort reproduktioner på dom. Så synd så synd. Och så har man riktat in sig på blommor och blommor och blommor. Kollar man vad som finns tex i slöjdhuset i Ronnebys arkiv så finns det gamla broderier fulla med tokiga män till häst och helt hysteriska fåglar. Jätte kul! Så varför har man skippat dom?
Med dräktskicket är det ännu värre. Läser man gamla folklivsskilldringar från blekinge så beskrivs kvinnornas dräkter som färgstarka , rikt dekorerade och varierade. Mycket röda och gula kjolar ,sidenband och spetsar. Det var ju oftast så med kuststäder som denna som hade kontakt med handelsskepp från hela världen. Sidentyger och andra material återfinns oftast i dräkterna. Men varför har man inte tagit upp det i dagens blekingesdräkter?
Jag bara undrar. Men kanske heter det här länet Blekinge av en anledning....

måndag 20 september 2010

Rättvik

Nu är Rättviksvarianten till utställningen färdig.
Jag VET att det inte är rätt tyg i livstycket och inga riktigt maljor osv, men ni får se det som en tolkning och inte en kopia. ( jag åberopar min konstnärliga frihet,..!)


Jag vet att ni undrar lite vad detta har med mat och slöjd att göra, men jag kommer till det lite senare. Nu är jag på jakt på nätet efter nästa livstyckstolkning...Ingelstads högtidsliv.
Någon som har en bra planskiss? Har livstycket valkar nertill , går det bara till midjan eller lite längre som leksandslivet? Ska söka runt på nätet och se vad jag hittar. Har varken tid eller råd att åka till olika museum och inventera just nu,..så vi får se hur det blir.

onsdag 15 september 2010

Slöjden och maten

Mitt projekt till utställningen "Slöjden och maten" fortsätter.
Nu är Leksandsmotivet färdigt.
Näst på tur är Rättvik men jag hade inte mer Rättvikskattun
så det blev att beställa från Sätergläntans butik. Hoppas på att få det i morgon.


tisdag 14 september 2010

Magen

Det har efterfrågats magbilder, så här kommer det:

Syns typ ingenting framifrån förutom att jag vaggar fram som en pingvin.
Dessutom tycker jag att magen är mycket mindre den här gången,...det är ju bara ca 2 v kvar till förlossningsdatum. Tycker att jag brukar vara stor som ett hus då.


Annars har jag gjort färdig en liten beställning till en elefant tokig kvinna.
En elefant att hänga på väskan.

Har föresten gjort en elefant mobil till bebisens vagn också, men den kan jag blogga om i nästa inlägg.

måndag 13 september 2010

Tråkhelg

En riktig tråkhelg har det varit här hemma. Regn och rusk och en trött man som jobbat natt. Men vad gör man då? Jo man åker på utflykt såklart, eller så bakar man. Vi gjorde båda delarna . Vi knölade in oss i bilen och åkte en tur till jättegrytorna i Tararp. Helt galet att små stenar kan göra sånna hål rakt ner i berget. Och nu pratar lilltjejen en massa om tiden då det var is och snö överallt och stenarna gjorde stooora hål!

Sen blev det såklart bakning. Vi prövade 80 tals klassikern Kola popcorn. Dessvärre blev kolan alldeles för hård och lite bränd så det blev ingen hit. Men vi gjorde en vanilj och kardemumma sockerkaka istället.
Mums tycker jag :)

fredag 10 september 2010

Ny leverans

Ny leverans till Gosimoj i Karlskrona igen. Lite jackor, grodor, napphållare , haklappar och två sånna här små prylhyllor.



Påväg hem igen blev jag påkörd bakifrån i en bilkö. Sa mest duns! Ingen direkt krock, smällen tog i dragkroken så det hände inte så mycket med varken mig eller bilen. Tur det :)

Nu tror jag att det kommer att minska lite med inlägg ett tag. Orkar inte jobba lika mycket som förut. Är på jobbet mest på förmiddagarna och försöker ta det lugnare på eftermiddagarna.
Eller som min käre make kommenterade " dom flesta brukar gå NER i arbetstid i slutet av graviditeten, inte upp!".
Men jag vill ju få ut lite grejer i butikerna så att jag ska kunna ta det lite lugnare när bebisen kommer tänker jag....
Ja ja, NU ska jag iallafall vila lite i soffan. Barnen har fredagsmys i tv rummet med Dunderklumpen och maken fixar i köket. Bäst att passa på och lägga sig ner lite :)

torsdag 9 september 2010

Beautyful blogger

Har fått en sån här av tyg och otyg ( http://tygochotyg.blogspot.com/ ) och tackar såklart så hjärtligt för det! Jag har dock ingen aning om vad man skall göra med den,...är ju egentligen helt lost när det gäller datorer, förstår inte vad jag gör med en blogg egentligen. Men jag tror att jag ska berätta sju okända fakta om mig själv. Så det kommer väl här då:
1: Jag är en föredetta elitgymnast med personligt rekord på 8 flickflack efter varandra. Slutade när jag gick i 5:e klass då ryggen pajjat.
2: Förutom Sverige så har jag även bott i Danmark och Luxemburg. Pratar danska "typ" flytande.
3: Jag är en baddare på att hitta ensamma pusselbitar på marken lite här och var. Den största jag hittat var ca 10x10 cm stor och av trä. Min favorit är en liten med himmel på.
4: Mina första idoler var ABBA när jag var ca 10 år. Tre år senare upptäckte jag Jimi Hendrix och hippien i mig var född :)
5: Jag har aldrig haft nån aning om vad jag vill bli. ( minns det från min barndom,..alla som frågade " vad ska du bli när du blir stor?" och jag kunde aldrig svara) Och jag vet fortfarande inte.
6: Jag har storlek 36 i skor, är ca 1,60 m lång, och väger vanligt vis runt 49 kg. ( just nu med bebis i magen väger jag däremot ca 64 kg..)
7: Min lyckligaste tid hittils i livet var mitt första år på Sätergläntan i dalarna. Skapande, frihet och inspiration. Underbart!


Ja så var det gjort. Vet inte vad jag ska göra nu? Ska man ge awarden vidare på nåt vis?
Som sagt, vet inget om data världen egentligen.....
Nån som kan underrätta mig och vad jag har för skyldigheter?

onsdag 8 september 2010

Dittan och dattan

Det har efterfrågats större bilder på byrån, lillstolen och lådpallen. Så här kommer det:

Har annars sytt färdigt en lapptäckesbeställning. Ett lite mindre täcke. Skönt att kunna arbeta på sybordet istället för att behöva krypa runt på golvet stup i kvarten.
Lite grodor och en prylhylla har det blivit också. De kommer allesammans att köras iväg till Gosimoj i Karlskrona nu i dagarna. Är det tänkt iallafall..

måndag 6 september 2010

2 årskalas

Idag var det tvåårskalas för barnens kusin. Kusinens mamma berättade att lillkillen var helt galen i att leka med leksaksspisar så hon önskade lite roliga sydda köks prylar. Det blev ett förrkläde och två grytlappar. Lillkillen blev mycket nöjd :)

Annars har jag börjat på ett nytt projekt. Jag skall vara med på en utställning i vinter på Blekinges museum med temat " slöjden och maten". Har börjat fixa lite till den,....mer säger jag inte.. Lägger in en smytitts bild bara :)

söndag 5 september 2010

Slöjd bröllop!

Det var såklart ett helt fantastiskt bröllop!( Som det alltid är när man får vara med när två totalt förälskade människor " får" varandra.)Fyllt av kärlek, goda vänner och slöjd. Både bruden och brudgummen har ett förflutet inom slöjden. Bruden har varit ungdoms hemslöjdskonsulent i Blekingelän och brudgummen är hårdslöjdskonsulent i Kronobergslän. Många av parets vänner är ju såklart slöjdare även dom så det blev många, vackra , hemmagjorda presenter. Bröllopskuddar, brudpallar, brudtäcke ( från oss), en vacker svinblåslykta, en ljuskrona mm...En riktig fröjd för ögat.

De lyckliga tu ,...
Och jag klarade mig fint med min improviserade utstyrsel. Blingblinget syns i och för sig inte på kortet, men det kom fram senare på kvällen under middagen. Jackan fick jag mycket beröm för och det var få som anade att den faktiskt var 100 år gammal.
Morgonen efter bröllopet tog jag och barnen en promenad runt på ön. ( Vad annars ska man göra när barnen vaknar kl 06.15 och festen slutat bara någon timme innan och alla andra ligger och sover,...) Vi kom ner till en liten söt hamn där det låg lite "söta småbåtar,..". Inga ekor eller små segelbåtar där inte.Bara vita skinnklädslar och mahognydäck i prisklasser långt över vårat hus.
Kändes som en ganska stor kontrast till gårdagens bröllop med hemvävda linnedukar och svarvade träskålar.
På väg hem igen drog vi med oss ett gäng slöjdare för en snabbfika i Tokaryd.
På bilden syns inte mer än två hemslöjdskonsulenter och en träslöjdslärare.
Samtliga har också gått på Sätergläntan i Insjön där jag och min käre make träffades en gång i tiden, och så även brudparet.
En underbar skola för slöjd och, har det visat sig, även kärlek :)
Kika gärna in på hemsidan :http://saterglantan.se/
Skriv in dig på en kortkurs vetja. Kanske möter du en kärlek där du också :)

lördag 4 september 2010

Pimp my wife!

Idag ska jag på bröllop i skärgården.
Jag har inte tänkt så mycket på vad jag ska ha på mig dagen till ära. Tänkte väl att jag tar väl nån klänning jag har i gömmorna. Men nu är dagen kommer och vad upptäcker jag,...jo att magen är ENORM och allt jag hittar i garderoben att ta på mig är svart!
Hur kul är det att vara helt svart på et bröllop?
Så vad göra?,....Jo man " räserbils åker" in till stan och shoppar compensations blingbling!
Temat för blingblinget blev kärleksrött dagen till ära.


Två av hårsnoddarna med plastblommor fick bli fastsydda på mina skor från 1910, så var dom också pimpade. Nu är det jag som ska pimpas, in i duschen och på med en svart elastisk klänning, svart tröja och mormors mormors svarta sekelskiftesjacka som har plats för magen.
Hoppas jag slipper känna mig som strandad val utklädd till förtält,....
Önska mig lycka till!!
Blog Widget by LinkWithin