torsdag 28 oktober 2010

Blogg tips!

Måste bara tipsa om den här bloggen. http://www.hannesdahlrot.blogspot.com/
Han som har den är en barndomsvän till min man och han spelar bla i ett band som heter Band of joy som jag vet att jag nämt förut i ett inlägg om Säljerydsfestivalen.
Men som ni ser är han inte bara grym på trummor utan även på att snickra.
Sjukt duktig! Titta och njut :)

tisdag 26 oktober 2010

Kvällsnöjet

Det nya kvällsprojektet. Nåt ska man väl ha att göra när man inte städar, tvättar, lagar mat eller bär på barn ;)

söndag 24 oktober 2010

Fina Folkkonst..

Jag är född och uppvuxen i Falun och en av dom sakerna som gjorde somrarna extra roliga var Falun Foklmusik Festival. ( FFF). Alla dessa kvällar man fick vara ute sent, hänga i parken i stan och lyssna på allt ifrån sambatrummor till mongolsk strupsång. Och dessa nätter, när dimman låg tung över Stångtjärn och kulningen ekade över vattnen och mellan tallarna. Musiken, maten, alla stånden på torget och alla främmande dofter. Hela staden levde upp i en hel vecka!
Nu är denna underbara festival ett minne blott. Det blev för dyrt och folket ville inte betala. Som vanligt.
Under åren som festivalen fanns samlade jag dock på mig några av festivalens affischer. Dessa har blivit mina absoluta favoriter som väggprydnader . Alla är gjorda av samma konstnärinna Anna Sjons Nilsson.http://www.annasjons.se/
Hon lever och verkar i Falun och skapar de mest fantastiska saker och jag gillar verkligen hennes formspråk som är starkt influerat av den folkkonst som jag själv vuxit upp med i Falun.
Jag har även haft henne som inspiratör på Sätergläntan där hon ibland håller kurser.
Det här är dom affischer jag har från Falu Fokmusik Festival sedan innan:




(Jag har en affisch från 1995 på jobbet också, men den har jag inte fotat.)


Men samlare som jag är så vill jag ju ha fler....

Så när jag sprang på Anna i Bingsjö i somras så frågade jag om hon hade några gamla affischer på lager. Jag har ju kollat på en massa olika ställen i Falun innan , men ingenstans finns dessa affischer att hitta. Anna sa att hon skulle kika efter i sin ateljé efter sommaren.

Och nu när min käre far kom ner för at hälsa på lilla Clara så hade Anna skickat med två stycken nya affischer som jag inte hade. Visst är dom fina!!




Jag blir så glad så glad!!

Men jakten går vidare,...min käre far satt med i FFF`s styrelse i några år när det begav sig och en bekant till honom från den tiden skulle kika om han ev hade några gamla affischer liggandes på sin vind...Spännande! Helst vill jag såklart ha allihopa, underbara konstverk är dom iallafall allihop. Alldeles underbart fina! Och om någon av er läsare därute har någon liggandes i gömmorna så är jag såklart mycket villig att ta hand om dem :)

tisdag 19 oktober 2010

Hemmaslöjd!

Det blir ju inte så många bilder på saker jag tillverkar här på bloggen just för tillfället.
Och det finns ju en bra anledning till det såklart,...en liten Clara som för det mesta har ont i magen :(

Men som kompensation tänkte jag nu göra ett inlägg om slöjden i vårat hem. Inte allt det där som jag syr, virkar och stickar som tex kuddöverdrag eller hallmattor, utan det som inte är gjort av textila material. Och kanske inte ens gjort av mig,..!

Som tex den underbara nyckelkroken min käre make gjort till mig, med min tatuering på. ( symbolen längst upp till vänster på sidan, den lilla krullidutten)

Och här är den mycket stilrena kaffefilterhållaren jag knåpade ihop till maken. ( blev så trött på den fula kaffefilter förpackningen som alltid stod framme)

Förrförra julen blev jag trött på att inte kunna hänga upp julgardinerna så jag tvingade ut maken i skogen för att hitta ämnen till gardinstänger. Det blev två stycken. Mycket roligare än vanliga ( raka) köpta gardinstänger!


Åsså gula skåpet såklart!
Sen har vi julkransen av konservburkar och ölburkar målade med glasfärg..
( den hänger i köket året om och hängs bara ut vid jul,..och när det är vindstilla, annars blåser den iväg)
Här är makens fina pall som står i hallen.
Och den fina korgen jag och barnen gjorde tillsammans när jag var slöjdlkubbshandledare.
Perfekt att ha tygnystan i. ( samt en och annan Thailänsk flöjt,..)
Och sen har vi två st bubblare,.....
Bubblare nr 1:
Den mycket fina korgen vi har i badrummet och förvarar barnalvedon, plåster och dyl i.
Den kom min käre make hem med en morgon då han jobbat natt. Han hade haft tråkigt under natten och hittat lite gamla kablar i en container,...svarta och vita, som blev till en korg.
Bubblare nr 2:
Tråget. Står innanför dörren, på köksbänken, och där hamnar allt man inte vet var man ska göra av det annars. Tex lösa mynt, skruvar, viktig post, oviktig post, hårgummiband, lego, pennor, bamsetidningar mm. Om ni tittat väldigt noga kan ni se tråget under " högen"...
Hur ser vardagsslöjden ut hemma hos er?

måndag 18 oktober 2010

onsdag 13 oktober 2010

Tyger


Lite nya tyger har det blivit. Har inte varit på loppis på ett tag nu, så det har fått bli Tradera för det mesta.

Hade med mig lillaClara til jobbet idag. Jag var där i nästan 2 timmar. Clara hängde och sov i babybjörnen på magen. Gick hur bra som helst :).

söndag 10 oktober 2010

Lata dagar

Här kommer en suddig bild på lilla Clara och hennnes lapptäcke. Hon verkar gilla det starkt, kan ligga och stirra på lapparna långa långa stunder.
Annars händer det inte så mycket här hemma. Käre maken har tagit två månaders föräldraledigt för stortjejen så det är bara storkillen som åker iväg till skolan varje dag. Vi andra sover i skift, luffsar runt i morgonrock och tar det luuuungt. Ibland tar vi en dagsutflykt och handlar på stora Coop :). Och idag tex så tog vi en skogspromenad och hälsade på grannens kossor....
Tänkte åka och jobba någon dag den här veckan, vi får se om jag tar med mig Clara eller smiter iväg mellan amningarna...börjar längta efter mina tyger nu :)

måndag 4 oktober 2010

Där ser man..

Fick ett mail från min mamma idag. Jag hade visst vantar med i nyaste numret av Lantliv! Jätte roligt!
Fast en sak är ju lite dum,...och det är att det står att det är grillvantar. Men det är det ju inte! Det är helt vanliga vantar. Använder man dom till ugnen så bränner man sig nog reält skulle jag tro. Hoppas ingen köper sånna vantar i tron att det är så de ska användas och tycker att jag är en dålig hantverkare som inte kan göra bra grillvantar.....
Men kul att jag får vara med i tidningen. Tack för det ! :)

Välkommen Clara!

I lördags morse kom hon, lilla Clara.
2970g tung och 49 cm lång, en liten plutta! Nu är vi båda hemma från sjukhuset och mår bra och myser med familjen. Jag visste väl att det var en tjej! :)

fredag 1 oktober 2010

Fredag...

Barnen käkar saltapinnar och tittar på Pettson och Findus glömligheter.
Mannen har fått fnatt och gått och gömt sig i snickarboden med en täljkniv och en cider.
Jag väntar och väntar...


Blog Widget by LinkWithin