tisdag 31 maj 2011

Snyt!

Igår kom min mamma hit. Hon hade med sig en massa saker som hon köpt av sin kompis mammas dödsbo som jag berättat om tidigare. Bla så hade hon med sig en hel påse med näsdukar. Gamla bomulls näsdukar med tryck. Några på tyska och några på franska såklart. För andra kanske det bara är lump och snusk, men för mig är det en guldgruva! Jag visste på en gång vad det skulle bli av dom. Ett lapptäcke såklart!!


Började redan idag, jag kan ju inte hålla mig när jag får sådana idéer. Jag tog fram ett enfärgat lakan och började nåla fast näsdukarna. Sen sydde jag fast ca 6 st i taget. Det blir himlans fint och somrigt. Tror jag ska ta med det till det blå rummet på sommarstället när det är färdigt. Kommer bli toppen!




Hade för övrigt på mig ett gammalt hittepå idag. Jag använder den inte så ofta efterssom den rosa fårgen får min hy att se grön ut.............men idag åkte den på . Tyverr så har jag inget mönster att bjuda på, den är helt improviserad. Lite synd, annars hade jag kunnat virka en annan i en bättre färg.






*************

Today i started making a quilt out of old cotton napkins.

Imade the pink dress years ago....i usually never wear it because it makes my skin look green.

måndag 30 maj 2011

fredag 27 maj 2011

Nytt på G



Har haft lite mycket att göra en tid nu, bla lite småbeställningar. Men också en större beställning till en butik som nyöppnar nästa vecka. En ny återförsäljare i Dalarna. Spännande, spännande.

måndag 23 maj 2011

En skatt kommer lastad

För ett tag sedan gjorde jag ett byte med Persilja.
Jag skickade en rulle med blandade tapeter till henne och idag fick jag en skatt av henne i brevlådan .Ett jätte stort paket fyllt med en massa kul. Tack så jätte mycket!!!

Ja och igår såg det ut så här på himlen igen....
Ungefär när bilden togs så hörde jag det första åskmullret,..sen tog det i ordentligt. Regn, blåst , blixt och dunder. Underbart. Nu är det sommar på riktigt :)

lördag 21 maj 2011

Trissvinst tack!

Igår åkte vi alltså och hälsade på grannarnas bygnadsvårdsbutik. Vi insåg ännu en gång att lite mer pengar och ett släp önskas.
Besöket började med en totalförälskelse:

Men utöver denna underbara tapet som tyverr inte fanns på rulle, så hann jag bli förälskad många gånger om under den korta tid ( 1.5 timme)vi var där.

Man kanske skulle införskaffa lite dörrar,..till en lagom kåk med en takhöjd på ca 3.10m...
Går nog precis upp till taket på vårat hus. Till taket på övervåningen alltså...




Lite porslin fanns det också och det är ju aldrig fel. Och en och annan spegeldörr och fönster..








Och lite kakel från 50 talet....passar nog fint till våran badrumsrenovering som måste ske snart..



Efter besöket insåg jag och maken att följande drömmar och önskningar infunnit sig:


Triss vinst. ev miljonarv från tidigare okänd släkting.

Släp.

Större hus.

Mera tid.

Obegränsat med energi.

Konstant gratis barnvakt.


Typ...

söndag 15 maj 2011

Kosläpp, nederbörd och syrénlyx

Idag var der kosläpp hos grannen. Alltid lika härligt att se dom skutta runt i det gröna.
Vissa tog sig t.o.m tid att posa :)










Igår kväll såg det ut såhär på himlen,....en kallfront som kom in med rekortfart. En minut efter att kortet togs hade vi hagelstorm och kastvindar...




Och till sist måste jag bara visa vilken vardagslyx jag lever med: utanför glasverandan har vi nu ett stort svävande lila moln som doftar skolavslutning. Inte dumt alls :)

lördag 14 maj 2011

Sjölands konditori









Stans härligaste fik, Sjölands. Det har sett ut såhär jämt. ( förutom den vidriga stilbrytande frilagda tegelväggen vid kassan då,..säker fint på andra ställen med inte här)

Älskar dom fina lamporna, teak inredningen och podiet i fikadelen. Det rutiga fina golvet,...

Goda kakor har dom också, och en lekhörna för barnen. Väl värt ett besök om ni har vägarna förbi.

fredag 13 maj 2011

Tokblogger.






Blogger har fått fnatt och tar bort mina inlägg,...


Grannarna röjer och sätter upp nytt stängsel i hagen intill huset, snart får vi hästar där. Vi i lilla familjen passar på att posa på stora stenen innan stängslet kommer upp och hästarna in. Fast storkillen har inte tid, han spelar Nintendo. Idag var vi och fikade på stans snyggaste fik, Sjölands. Där har inte mycket förändrats sedan 50 talet. Bilder kommer nog i morgon.

Nu väntar helgen och jag ska få gå på loppis i morgon. Själv! Första gången på länge som jag kan vara där vid öppningsdags och utan vagn att tränga mig fram med. Hoppas på att hitta mycket fint såklart. Mina planer på att lugna ner mitt hem går åt fanders. Jag har insett att jag måste tapetsera en vägg till,...med en hysterisk tapet såklart. Ska bara sälja av lite grejer på Tradera först så jag har lite pengar att spendera.

torsdag 12 maj 2011

Något gammalt


Hade på mig en gammal goding idag. Sydde den våren 2004 när jag skulle redovisa mitt projektarbete inför opponent.( som visade sig vara designern Camilla Norrback) Den är sydd av min storasysters gamla jeans. Jag sydde hela mitt projektarbete till henne så att sy något till mig själv av hennes kläder kändes bara rättvist :) De gamla fina mässingsknapparna har jag fått av min morfar som jobbade dalarnas regemente.

**************
Today i was wearing a jacket that i made, years ago, from my sisters old jeans.

söndag 8 maj 2011

Sköna Söndag






Idag är det söndag och solen skiner från klarblå himmel. Lampan jag hittade på loppisen i Säljeryd har fått nytt gammalt tyg. Sommaren har kommit tillbaka och vi åt lunchen i syrén bersån.Lilla C gungade i bebisgungan för första gången i dag och de stora barnen springer nakna i trädgården.

I kväll ska jag skämma bort mig själv med filmen om Edith Piaf och en skål med naturgodis.

Mannen jobbar natt och sover i skyffet.Imorgon är det måndag igen.

**********

The summer has returned, finally, and the kids run around naked in the yard. The lamp i found at the fleemarked got new fabric on. For tonight i have rented the movie about Edith Piaf. My husband is working a night shift.

lördag 7 maj 2011

Tänk om,..

Hittade den här härliga bilden här.
Vilken underbar bild, jag är helt kär!! Inga pinnsmala ben eller upp pushade tuttar, inga indragna midjor, tillgjorda "sexiga" ögon eller skumma poser. Bara fyra underbara kvinnor i all sin glans. Tänk om kvinnor vågade se ut så nu förtiden.Favoriten är helt klart tjejen med största pokalen, vilken stil!! Undrar vad det var för tävling, undrar vad dom vunnit.
Hade dom levt idag hade dom antagligen klassats som överviktiga allihop och kännt att dom behövde ut och jogga för att bli av med låren, magen och kinderna. Helt galet. Vi behöver fler sånna här kvinnor. NU!! Fast såhär fina är vi ju egentligen allihopa,..om vi bara slutar försöka så mycket hela tiden. Tror jag iaf :)

fredag 6 maj 2011

Tada 2!


Gula skåpet har blivit röda skåpet.
Gröna väggen har blivit grå/blå väggen och
blommiga väggen har blivit femtiotalsväggen.

Me like :)





Vad ska jag nu måla om?

torsdag 5 maj 2011

Fint som snus

Ja här kommer lite skofynd bilder då. Dessa hittade jag på övervåningen i lada nr två...
Fina röda fest dojjor och ett par riktigt sköna vinter skor till i höst. Billiga som attans var dom.



Nu har jag kommit lite längre på lapptäcksväggen också. Blandar femtitalarna med en sjuttiotalare i samma färgskala. Hyvens!


Säljeryd

Igår åkte alltså hela familjen till Säljeryd för att kolla efter EN tapetrulle..
Ingemar som äger stället hade åkt dit för att öppna ladan för oss. Vi insåg ganska fort att vi skulle ha tagit med en fet bibba pengar och ett släp,....
Här är käre maken och lilla C på väg in i stora ladan.

Och Stora L bland böcker och resväskor mm..
När vi var färdiga efter många om och men och fynd så förslog Ingemar att vi åkte med hem till honom där han hade en annan lada med "annat urval".
Självklart hängde vi på.
Så här såg det ut när han öppnade dörarna till DEN ladan:
Stället är inte klokt kan jag säga,....Här fans även en övervåning med kläder samt en cirkusvagn utanför på vägen med ekologisk mat och egenodlad lök. Fem timmar efter att vi åkt var vi hemma,...lite fattigare än vi hade tänkt oss.

Vad köpte vi då?
Jo jag hittade den här underbara antika Indiska tröjan.Textilnörd som jag är så kan jag inte låta bli sånt. Ja så blev det en gammal lampa jag ska klä om,....och lite skor och mannen köpte en gammal limmknäckt.

Men hittade jag tapeten då? Näe men tre andra femtiotalare. Så nu blir det en lapptäcks vägg:)

Arbete pågår....


Blog Widget by LinkWithin