söndag 31 juli 2011

Kjolen

Det har blivit en kjol också.
Tyget är ett gammalt överkast.



lördag 30 juli 2011

50-talaren

Här är den, femtiotalaren jag sydde igår. Tyget är draperiet som jag köpte på Brunnsparkens loppis för 15 kr. Sonen fick vara fotograf igen.






Åsså en fulbild:



**************

Made a 50`s dress yesterday out of an old curtain.

fredag 29 juli 2011

Broderiet

Nu är det dags för mig att skicka broderiet vidare. Mitt bidrag blev det jag gillar att göra mest:handsytt, färgstarkt, återbruk och multikulti.
Jag sydde dit lite indiskt spegelbroderi. Speglarna är av aluminium, återbrukat från makens ölburkar såklart. Garnet är sock-stoppar garn i ull som jag köpt på loppis för en femma.



Är annars hemma med en liten gnällig tjej idag som verkar vara allmänt hängig och småvarm. Antagligen bara tänder på väg men likväl jobbigt. De stor barnen är undan suvade hos farmor så jag har faktiskt fått tid att sy lite. En femtiotals klänning har det blivit, hittils...


Bilder på sömnaden kommer sen.

onsdag 27 juli 2011

Känsliga läsare varnas!!

Känsliga tittare varnas, kommande bilder kan uppfattas som stötande.....

Men jag bara MÅSTE få flasha min nya baddräkt!!
Äntligen kan jag gå på stranden och känna mig fin. Jag har jagat baddräkt eller bikini i flera år och aldrig hittat nåt jag gillat. Det har blivit en bikini nederdel här och en topp där men inget som egentligen passar ihop. Sen kom det ju en massa ungar och gjorde kroppen sådär härligt oformlig.....Men nu jäklar!!!Så fort solen kommer fram och det blir badväder ska jag springa till stranden och ååååmmmaa mig och ligga på en filt och vara snygg. Så det så!





Den är förövrigt köpt här ifall någon undrar. Har en komips som precis varit hem en sväng i USA och tog med den till mig så jag slapp frakten. Gött mos.

måndag 25 juli 2011

Senaste leken

Här kommer bilder på den senaste leken med påslakan. Ett prickigt/randigt från kupan för 15 kr. Har blandat lite folkligt med 50 tal. Livet är sytt i folklig stil utan sidosöm och med ett V i ryggen med gömt insnitt. Kjolen är bara 50 tal med massa vidd och veck. Den är omlott så att jag kan amma i den. Mönstret fick jag fixa till av bakplåtspapper och strykjärn hade jag inget hemma....Hade egentligen tänkt att det skulle tillkomma en krage och lite knappar men det kan jag ta sen om jag känner för det. Sonen fick agera fotograf uppe på berget bakom huset. Tycker han lyckades alldeles utmärkt.












************

I have been playing with some old bedlinnens again.

lördag 23 juli 2011

Bloggpaus

Det har visst blivit lite ofrivillig bloggpaus här på sistone, men jag har haft så fullt upp. Det har varit festival på stan så dagarna har fått åt till att hoppa hoppborgar, äta sockervadd,se på koncerter ( Bo Kaspers orkester och Veronica Maggio), äta Langos och allt sånt som hör festivalen till.
Sen har jag och barnen fixat färdigt loppisen på gården så om ni har vägarna förbi och skylten är ute på vägen så är det bara att komma in.
Nyheten om vad som hänt i Norge och alla stackars föräldrar som fått veta att deras barn blivit dödat av en galning med automatvapen.....jag får alldeles ont i magen. Världen blir aldrig den samma.
Själv har jag gått och fått Borrelia. En dum fästing som tyckte jag var god. Nu går jag på Penicillin i dagarna tio.
Ja åsså har jag inte kunnat hålla mig utan lekt lite med påslakan nu igen. Bilder kommer sen.

måndag 18 juli 2011

Livet i lådan

Idag när jag städade ur utrymmet under trappen i jakt på saker att ha med i min lilla gårdsloppis så stötte jag på min dagbokslåda. Det är en hel banankartong med bara kinadagböcker!! Jag har skrivit dagbok sedan 3.e klass så det har blivit en del. (Just nu är jag inne på dagbok nr 33....alla i kina tyg)


Där fanns också alla min gamla skolkataloger, gamla elevkalendrar, busskort, små handskrivna lappar, kärleksbrev, foton på kompisar som inte finns i livet längre mm. Och tex hela skrivböcker om en och samma kille man var kär i....
Tex "Piiip"boken:



Och en hel fotoserie på mig tagen framför köksdörren hos min kompis i stan.


14 år, i grunge kläder. Stickad tröja och rutig skjorta.Skitigt hår.....

Tänk om jag hade fått prata ett ord eller två med den där 14 åringen. Eller med den där 17 åriga jag som skrev en hel bok full om sin kärlek till en kille som mest hånglade med hennes kompisar och grät ut hos henne när dom inte var kär i honom tillbaka. Tänk om jag hade fått säga till lilla jag att det är ok att vara jag och att allt faktiskt kommer att ordna sig. Att det inte gör något att den där killen inte är kär i dig, för snart kommer du att bli ihop med en dansk kille istället som är supersöt och jätte kär i dig. Och det gör heller ingenting att du är spinkig som ett sträck när alla andra har tuttar och höfter, för när du blir vuxen och har klämt ut massa ungar så kommer du ha alldeles lagom mycket tuttar och höfter. Istället för att bli överviktig som så många andra som var snygga i gymnasiet.


Gud vad jag är glad att jag har alla dessa nerskrivna minnen. Bara att ta fram när man behöver perspektiv på saker. Visst är det pinsamt att läsa om alla fester i högstadiet, killarna man var kär i fast man knapt visste vad dom hette ens, personer man glömt och folk man helst vill glömma...Om det någonsin börjar brinna i mitt hus är det den lådan jag räddar först. ( förutom mina barn såklart)




Hittade även den här ljustaken under trappen, längst in.
Fick den av en kompis i julklapp när jag var 16. Av mig fick hon en broderad kudde jag sytt. Har för mig att den är mexikansk. Den förestället kunskapens träd, Adam, Eva och ormen i paradiset.Jag har inte haft den uppe i ljuset sedan jag flyttade till folkhögskola 1999..ändå kan jag inte göra mig av med den. Den är egentligen rätt ful. Vitt och guld är inte min grej men jag KAN bara inte sälja/släga/ge bort den för minnet som hör ihop med den är för fint.Så jag får packa ner den i sin låda igen och ta fram den om några år igen och känna efter igen, eller hitta en plats som den förtjänar.Så får det bli.

fredag 15 juli 2011

Yllebroderi och finbesök

Nu har det fina yllebroderiet som startade här kommit till mig. Så nu är det min tid att bidra med lite broderi...Jag har just för tillfället varken lust eller tidatt brodera egentligen, men nåt ska det väl kunna bli.
Igår hade familjen finbesök i form av Julia och tvillingarna.Det var flera år sedan hon var hemma på besök sist .På den tiden hade vi tre barn ihop, nu har vi tre barn var...
Hon bor utanför Bogotá i sydamerika och barnen pratar spanska, men dom lekte fint med mina barn ändå fast dom inte förstod varann så jätte bra.



Idag ska vi till Karlskrona på 40 årskalas. So long!

lördag 9 juli 2011

Nya soffan

Jag fick nog av våran gamla inklämda tvåsittssoffa nu i veckan. Soffan som mest hoppas i, eller används som stege upp till det röda skåpet. ( från skåpet kan man förresten även hoppa NER i soffan). Soffan som bara halva familjen fick plats i men som tog upp halva rummet....Sen var den så sjukt tung att flytta när man skulle städa under den. (Det tog oftast bara någon dag efter städning så var det fullt med leksaker och strumpor under den igen.)
Så jag byggde en soffa av två stycken lastpallar istället. Hjulen under är låsningsbara. Bara att rulla iväg vid städning och låsa när man vill sitta och softa. Dessutom får heeela familjen plats, inkl katten. Fina fisken tycker jag.


Annars rullar livet på...Lilla C använder mig som napp på nätterna. Från och med kl 23 på natten sitter hon fast på mig som en igel och vägrar släppa. Det blir inte så mycket sömn och kroppen lider av att inte kunna vända sig på flera timmar. På dagarna är jag hemma själv med tre galna barn medans mannen sliter på fabriken. Vi har en nyreparerad kakelugn, ett myrfritt kök med bara ett fönster( Det andra är täckt med en spånskiva) en ny fin liten spruttibangbang bil som heter Lena och alldeles för högt gräs i trädgården. I dag var det meningen att jag skulle dra till Säljerydsfestivalen men ett barnkalas kom emellan. Beställningar har jag i drivor men ingen tid att ens titta på symskinen.....Ge mig sömn någon!

**************
Our new sofa. Made it two days ago. Now the whole family can hang out together.

söndag 3 juli 2011

Min dag idag!!!

Jag tänkte att jag skulle ha köpstopp den här månaden, för att jag har en benägenhet att handla lite mycket grejer som vi inte behöver..ibland. Fast 2 dagar in i juli så sket det sig såklart..Totalt. Vi drog till Ronneby brunnspark idag igen. Vi brukar ju göra det på söndagar. Vi var förberedda på MYCKET folk och inga fynd efterssom det är Nostalgi helg där nu med cruising bilar osv. Men jag tror att alla nostalgiare måste ha festat hårt i natt och sov länge för så mycket som jag fyndade idag har jag ALDRIG fyndat förr.Här kommer det mesta av fynden:

Fyra meter oanvänt 60 talstyg med gula blommor+ handvävt kuddvar på 2 m.
25 resp 30 kr.

Två stycken fina gamla städrockar 50 kr styck.


Dessa tyger fick jag på köpet...ca 1.5 meter vardera. Oanvända.



Två stycken draperier 50 tal. Det ena ca 2,5 meter och det andra 2 meter x 70 cm.

15 resp 10 kr...



Ja åsså lite porslin också. Rörstrand och Uppsala-Ekeby.

5 för hundra, 4 för 125 osv. Kommer inte ihåg vad som kostade vad.



Det verkade som att många tyckte VI var en del av Nostalgihelgen för det pekades , tisslades och tasslades runt omkring oss, många tisslade extra mycket om våran fina vagn.Jag tar förgivet att dom tisslade för att dom tyckte vi var ett fint blommigt retro gäng :)

Ja, dan blev ju förresten inte sämre av att vi hittade en fridlyst ekoxe hemma på tomten heller.


************

Today i had my best fleamarket day ever!!!

lördag 2 juli 2011

Åskpyssel

När det åskar så man inte kan ha tv´n eller datorn på ,alla ens sygrejer är i ateljén och hamrande skulle väcka barnen ,då kan man pyssla tyst. Man kan ta fram sax, klister och en massa gamla tidningar och gå lös. Det gjorde jag nu i kväll.
Låt mig presentera verket " Fukko".




Som vanligt suddiga bilder och usel färgåtergivning.
Men men, nu vet ni allafall vad jag gjort ikväll.

Nu skall det klippas vidare.

*********

Tonight i made some papercuts.
Blog Widget by LinkWithin