torsdag 29 mars 2012

Hej hopp!

Om en stund sitter jag i ett flygplan från det här:
Till det här:

Japp, nu drar jag på systerträff i Hufvudstaden över helgen.
So long!!

måndag 26 mars 2012

Att tälja tills man får blåsor är coolt.

Här är tygerna jag köpte när jag var i Karlskrona. Helt nya och från samma butik allihopa. Har sett folk som säljer dessa på Tradera som om det vore vintage. Lite dåligt tycker jag nog.

Och här är ett par jackor som blivit till på sistone. Den rosa är en beställning och den blåa ligger fortfarande lite och väntar....om någon vill ha den så säg till. Det är storlek 90 cl.


Ja, sen är det ju sjukt coolt att tälja tills man får blåsa på fingret. Yeah man!

söndag 25 mars 2012

Sköna Söndag

Sköna sköna söndag! Här hemma har vi firat en femåring idag. Stora tjejen ju. Det har städats, bakats tårta och fixats. ( och bråkats och trotsats så till den milda grad att det knappt blev kalas..)
Men det har snickrats och tapetserats också. Det är det här vi hållit på med de senaste helgerna:
Barnens rum håller på att delas på två, med varsin dörr och allt.
Vi har kommit längst med tjejens rum.
Det blir himlans rosa och blommigt.
Alla tapeter har hon valt själv ur min samling.

Väggen med dörren är inte färdig ännu, och killen har inte ens fått en dörr fastsatt. Men det går framåt långsamt. (Om någon av er någonsin försökt bygga väggar osv själva med tre ungar runt benen så vet ni nog att det kan ta sin lilla tid). Jag tror det blir riktigt bra i slutändan.
Väggarna bygger vi av träreglar och gipsskivor, och de små spegeldörrarna med kammarlås hittade vi ovanpå svärföräldrarnas carport. En vänsterhängd och en högerhängd. Helt perfekt.

Nu ska jag ut i solen och bota min paltkoma.
So long!

fredag 23 mars 2012

Glad Fredag

Hade stängt i butiken i dag.
Storkillen hade studiedag och minifisan var förkyld. Det blev en sväng till Karlskrona istället, för att leverera jackor till Gosimoj.
Väl där passade vi också på att okynnes käka lite, leka i parken, shoppa tyger och cruisa i lite butiker som inte finns i min småstad.
Hittade tillslut denna klänning som jag blev totalt förälskad i. Den fanns till och med i XS vilket jag nästan aldrig hittar i den här butikens sortiment. Fast dragkedjan var felsydd så jag funderade på om den var värd pengarna när jag ändå måste fixa till den. Väl framme i kassan nämnde jag dragkedjan och det visade sig att dom visste om felet på just dom klänningarna och gav min 25% avdrag på priset! Finemang!! Plötsligt händer det :) ( att nämna namnet på butiken känns som smygreklam...)


Förresten så funkar mei taien fortfarande, förstår inte hur jag klarat mig utan den med de andra barnen...

Glad fredag på er!

onsdag 21 mars 2012

Hos Kalle

I samband med vårat lilla bygge här hemma så behövde vi ett par gamla gångjärn, så jag tog bilen till Kalle för att botanisera.( jag har skrivit om Kalle här förut, han äger och driver en byggnadsvårdsbutik inte långt härifrån och han och hans familj håller på att bygga om min lilla bys gamla skola så snart blir vi typ grannar)
Jag vet att han inte gillar att ta betalt av vänner så denna gång tog jag med mig ett av våra gamla fönster som betalning för gångjärnen ( och lite andra saker sen innan) Byteshandel när den är som bäst! Jag kan aldrig låta bli att fota när jag är där, det finns så mycket fint!( som man vill ta med sig hem..)






Mötte en man där som bara hade råkat svänga förbi och egentligen inte alls hade tid att gå runt och titta , men som var helt lyrisk! Det slutade med att vi stod och visade varann bilder på våra hus i mobilerna och pratade husrenoveringar. Himlans trevlig typ. Nu ska jag trycka i mig lite polkachoklad och lägga mig tidigt.

måndag 19 mars 2012

Kreativa helgen

För andra helgen i rad så har vi de stora barnen utstationerade hos vänner och släktingar medans jag, maken och lillfisan stannar hemma och bygger. Ett riktigt meck är vad det är men jag tror att det blir bra i slutändan. Det blir bara så omständigt när man inte har någon annan yta att arbeta på än på köksbordet. Allt som ska sågas, gipsskivor som skall knäckas, cirkelsågen som yr damm omkring sig...Hela huset har ett tunnt tunnt lager trädamm över sig. I mattallrikarna på hyllan, i kattens matskål, på hatthyllan, i soffan, på blommorna osv. Städa städa städa. Och i hallen trängs reglar med gipsskivor och spegeldörrs karmar så man knapt får plats. Det får vi ju knapt i vanliga fall heller.Ser fram emot en tid då man slipper torka bordet fritt från hyvelspån och slipdamm innan man sätter sig för att äta. Men,men... så här är det ju varje gångvi får idéer och ändå kan vi inte sluta starta projekt hemma..stora som små.
Mitt egna projekt med det lilla trädet jag sågade ner är iaf lite mindre och väsnas inte så mycket. Det är mest tälja för hand och det gör jag gärna ute. Till på köpet får man utmärkta barkspån att elda med i vedspisen. Hyvens!


söndag 18 mars 2012

Om det där med manligt och kvinnligt

Gick förbi skyltfönstren för en stor klädkedja härom dagen och förundrades över denna modebild:

Mannen på bilden är clearly över 45 sträcket, lite rynkig, med pondus, erfarenhet och styrka. Med bekväma men ändå snygga kläder.Tänkte att den riktar sig till män och kvinnor runt 40 års åldern."Härligt att se" tänkte jag först. Men sen såg jag i nästa skyltfönster för samma klädkedja denna bild:
Två fnittriga tjejer i 20 års åldern iklädda "svamp-varnings brallor" och högklackat. Jag antar att klädsortimentet för herr och dam skall rikta sig till samma åldersgrupp, så varför är mannen så gammal och " kvinnorna" så unga?
Varför är det tilldragande med en äldre man med rynkor och livserfarenhet medans en kvinna med samma utseende räknas som oattraktiv , gammal och förbrukad? Varför är inte kvinnlig livserfarenhet lika attraktiv som en mans? Jag fattar det inte. Kan någon förklara för mig?
Själv är jag ju över trettio, gift och min kropp har burit ,fött och gött tre ungar så jag antar att mitt bäst före datum är utgånget för länge sedan. Eller? Varför är världen så omvänd?

Kikar på den här videon idag. Sjukt cool video. Önskar jag hade kommit på den själv.
Nu vill jag bara ut och slira med bilen :)

lördag 17 mars 2012

Nu så!


Nu är jag typ frisk igen. Jag körde mitt gamla beprövade knep. Att när man känner febern är på väg, så tar man en lååång jätte varm dusch. Sen tar man snabbt på sig typ pyjamas, torkar håret med hårtork och går och lägger sig. Då stiger febern i kroppen och man kan, som jag, ha feber en hel natt för att sen vakna rätt törstig men ok på morgonen. Funkar typ jämt.
Här kommer iaf lite sånt som jag producerade innan jag åke hem för att kurera mig.

En klänning till fina Sara. Sydd av hennes nyligen bortgågna mormors påslakan. Kanske kan jag få henne att modella lite på bloggen sen.
Så har jag fått färdigt en beställning på ett litet dynöverdrag till en kökssoffa. Jag hade bara mått och en bild från en tidning att gå efter. Tycker det blev bra, fast det var himlans joxigt att hitta rätt tyger.

Ja sen har det blivit lite virkat på mina Stitch n´bitch möten.

Åsså dessa jackor.... men snart ska ni få slippa jack-inlägg. Jag är snart färdig med båda leveranserna. En leverans har gått iväg till Sveas Design i Växjö och en ska skickas till Gosimoj i Karlskrona nu i veckan.
Strl 70 cl.
Strl 90 cl.

fredag 16 mars 2012

Tillfälligt avbrott.

Tillfällig paus pga sjukdom.
Är snart tillbaks igen. Kan ni inte vänta alls så finns bilder på Instagram.
Ses snart!

tisdag 13 mars 2012

Hallå?

Sydde en jacka idag igen. Sommarfodrad storlek ca 100 cl.

Adressen till mina lapptäckestyger har efterfrågats och kommer här.
Klicka på Fabrics i menyn till vänster.
Dom finaste tycker jag ligger under "1930´s", "19th century" och "Redwork".

Sen tänkte jag kolla om det finns några män som läser den här bloggen?
Kan ni inte lämna någon kommentar. Skulle vara intressant att veta. Har ni inget eget konto så kan ni välja profil "anonym" när ni fyller i kommentars formuläret.

Hej hopp!

måndag 12 mars 2012

Tyg igen...

Nu har jag beställt tyg från USA igen, jag kan inte hjälpa det :) Och det är faktiskt billigare för mig att beställa det därifrån än an köpa apfula 90tals patchworktyger här i sverige. Fantastiskt!
Sydde bla denna jacka idag. Sommarfodrad i storlek 110 cl. Maila om ni är intresserade som vanligt.
Och den här dan sen,....weeehoo! Vi har haft typ 17 grader varmt och sooool hela dagen. När vi kom hem vid 16.30 var det 15 grader i skuggan. Mellan tjejen tog på sig favorit hjälmen och sommarens glitterskor och gav sig ut på en cykeltur. Så härligt det är när värmen kommer och barnen knapt vill komma in och lägga sig.
Förhoppningsvis behöver jag inte använda motorvärmaren fler gånger i år! ( och glömma ta ur sladden och åka iväg med den släpandes efter bilen....)

söndag 11 mars 2012

Senaste

Lägger här in ett litet bevis på hur länge man kan ha mina jackor tack vare uppviket:
Här är min mellersta tjej 2,5 år respektive snart 5. Samma jacka, det ni!

Här är en jackbeställning jag gjorde färdig i veckan. Köparen gav mig tre ljusgula tyger , gula knappar och ett mörkrött tyg att sy av. Det skulle matcha ett par speciella skor. Jag lade till det mönstrade röda tyget och det blommiga gula på huvan och fickan. Det är alltid lite klurigt det där, när man inte väljer tyger själv, fast jag tycker det blev bra.

Här kommer lite " förövrigt" bilder.
Jag i Frida Kahlo frilla och beställningslistan som jag betar av.
Snart färdig för en ny lista :)


Och så detta underbara täcke då.....vet ni, jag ska få sy färdigt det!!
I fredags sydde jag så mycket för hand utan fingerborg så jag fick en blåsa på mellanfingret. Den sprack sen så just nu kan jag inte sy mer förens jag har hämtat fingerborgen i ateljén.

Ute i trädgården är det vår överallt. Snödroppar , vintergäck och lila krokus.
Tjocka gröna blad börjar dyka upp i gräsmattan och av erfarenhet så vet jag att det är påskliljorna som börjar sticka upp. Så härligt!
Och när man öppnar dörren på morgonen så luktar det fuktig jord....
En sak jag dock aldrig vänjer mig vid med att bo här nere i södern är ljuset. Det är så mycket starkare här nere än uppe i Dalarna. Man tittar ut på solskenet och tänker " jisses, det måste vara minst 15 grader ute!" Men när man kommer ut så är det 5 grader och snålblåst. Men för min hjärna så betyder det starka ljuset att våren kommit mycket längre och temperaturen skal vara mycket högre. Ja ja, jag bor iaf inte i Luxemburg längre, där var skillnaden ännu större.
Glad vår på er!

fredag 9 mars 2012

..

Har fotat lite hos den här tjejen igen.
Hon har det så fint.





torsdag 8 mars 2012

all the löv in Blekinge


I förrgår var jag på löv vernissage på Slöjdhuset i Ronneby. Här är några av de 2000 löv som kommer att ställas ut på Liljevalchs i sommar.



Blog Widget by LinkWithin