måndag 30 april 2012

instagram i all hast





En kudde som ska få flytta västerut. Finklädd lina.oj inför valborg. Ett broderi efter mellantjejens tyrannusaurus teckning. Ska nog få bli en kudde tillslut.Blommande magnolia. Snart blommar nog min i trädgården också.

söndag 29 april 2012

Fina våren



Glad vår på er alla.
Ha en trevlig valbog!

lördag 28 april 2012

Det lilla blå





Idag har jag en blå dag. Blått grått väder, blå tankar och blå i sinnet.
En nyfunnen vän som antagligen skall flytta bort, avsaknad av sol.
Saker som inte blir sådär som man tänkt, ibland kanske det faktiskt blir bättre. En vän sa : sitt bara still i båten och vänta ut ovädret så ska du se att det ordnar sig.
Jag har iallafall täljt färdigt mitt lilla egenfällda träd. Det skulle bli ny ledstång i trappen. Målade den blå/grå med egenblandad linoljefärg. Den torkar fortfarande.
I eftermiddag får jag besök och då ska jag sno ihop en sockerkaka.

Hoppas ni alla har en fin helg!

torsdag 26 april 2012

Slöjdporr

 Just nu håller jag på med ett litet västprojekt i ateljén.En kund kom nämligen in med den här fantastiska gamla västen och ville ha en likadan sydd fast i annat tyg. Den är typ 80-100 år gammal skulle jag tro. Sydd delvis för hand och resten på trampmaskin. Tyget är ett kypertvävt kläde och bakstycket är i svart bomulls tyg. Fodret är vitt bomullstyg med grå ränder. Knapphålen är sydda för hand. Helt perfekta små täta stygn. Riktig slöjdporr.



Idag har jag mätt upp västen och gjort en provväst. Självklart kunde jag inte låta bli att sväva ut lite. Det är ju bara en provväst så jag kan ju lika gärna leka lite. Jag tog en gammal randig gardin i bomull för att få ett folkligt uttryck på västen. I ryggen lade jag tyget så det bildar ett V, så som man ofta gjort på livstycken.
Sen provade jag att mönsterpassa fickorna på västen. Kan ni se hur många dom är? :)



Jag fodrade västen med ett annat tyg jag hade liggande och vändsydde alltihop.
Tycker det blev himlans kul. Nu fattas bara knappar och knapphål så kan den ju till och med användas. Om min käre kund nu vill se ut som en uppklädd polkagris :)

onsdag 25 april 2012

Den lilla världen

Den här bilden på min inspirationsvägg i ateljén, har jag upplagd på Instagram. Inspirationsväggen består av en samling bilder , tyg och tapetbitar samt bilder jag hittat i tidningar som jag gillat. De flesta bilderna kommer från  olika sidor jag varit inne på på internet och jag har haft många av dem sparade i åratal så jag kommer inte alltid ihåg vart jag hittat dom.  Men häromdagen fick jag en kommentar nedanför den här bilden ,av en tjej från helt andra sidan av atlanten . Hon skrev nåt i stil med" Hey, that is me! From a shoot with my friend Shae who is amazing inspiration!"
Hon var den rödhåriga tjejen på stranden öppe i vänstra hörnet!!
Den här tjejen alltså!
Ibland känns världen så underligt liten. Hur det kom sig att hon hittade till min sida med mina typ 23 följare har jag ingen som helst aning om. Det är när sådant här händer som man verkligen förstår storheten av internet. Tycker jag.







Sydde förresten den här jackan idag. Det är en beställning som jag såklart hoppas kunden blir nöjd med.
Annars håller jag på med ett litet väst projekt i ateljén nu. Bilder kommer sen .

måndag 23 april 2012

Sommarsol och jox

Tur att vi har ett piano. Vart skulle vi annars lägga den rena vikta tvätten?..Och allt det andra.
 Så här ser det ut i mellanrummet nu. Fixade dit en lampa nu i dagarna som jag klätt med rester från klänningen jag sydde på stitch-torsdan.
Nu skall jag bara åka förbi Kalle och köpa vit linoljefärg så jag får färdigt alla lister nån gång. Trärent är inte riktigt min grej. Påminner för mycket om andra trärena saker från min barndom. Tex bastu, fjällstuga, gillestuga och alla dessa furukök som alla hade. Oftast klarlackade dessutom. Urk.



Något som gör mig glad just nu är solen.
Nu går den upp så tidigt att den lyser på oss till och med innan frukost. Fyller hela gården och köket med ett varmt rosa sken varje morgon. Snart kommer vi att få hänga upp en gardin för köksfönstret för att inte bli bländade vi frukostbordet.
Precis som varje sommar. För sommar är det snart. Björkarna börjar bli gröna i toppen, syrénen är på vippen att slå ut och vissa träd skimmrar redan i ljusgrönt. Vitsipporna bildar sina vita mattor i bokskogen och fågelkvitter väcker en på morgonen. Gud så skönt det skal bli när värmen kommer sen. Den har jag saknat.




lördag 21 april 2012

Everyday i´m shuffelin´

Idag har vi dansat, skrattat, skrattat, ätit glass, haft besök och skrattat lite till. Och dansat..och slagit av hörnet av en framtand.

Den här gjorde vår dag!! Kolla, dansa, skratta, är mitt tips.
Sonen i familjen önskar sig nu ett par nya kallingar med nitar :)


Glad helg!!

fredag 20 april 2012

Grått ute ,sol inne

Idag blev jag  trött på gråvädret utanför fönstret så att jag bestämde mig för att ha det soligt och fint inne istället. Jag tog bort alla vinter relaterade produkter som tex vantar och ersatte dom med solhattar istället. Sen sydde jag en till klänning som den i föregående inlägg, fast i sommar-gult med blommor.Nu lyser solen inne hos mig konstant, oberoende av vädret utanför.Finemang!


Jag ropade förresten in det här fina tyget härom veckan. Är alldeles kär för det är så fint <3



Innan jag gick hem för dagen satte jag igång med en ny laddning skallror att ha i ateljén. Jag får fortsätta när jag kommer tillbaka på måndag. Glad helg!!


onsdag 18 april 2012

Klänning


Min mellantjej här hemma blev så kär i klänningen jag sydde på senaste stitch n bitch mötet att hon minsann också ville ha en!
Idag sydde jag denna till henne, mest som en prov klänning för att testa modellen. Men den satt ju som en smäck på första försöket! Om ni gillar modellen så syr jag gärna upp fler på beställning.
Klänningen har mycket vidd i kjolen, trekvartsärmar och båtringning. Den knäpps med knappar i ryggen.


Sen hann jag inte så mycket mer idag. Hade nämligen finbesök i ateljén nästan hela dagen.
Får ta igen det i morgon istället och sy så det ryker.

tisdag 17 april 2012

Kina-dille

Jag är så glad över att kina-sko säsongen har kommit igång. Har alltid älskat dessa skor men över årens lopp har dom varit så svåra att få tag på. Mina absoluta favoriter hittade jag och köpte i danmark för 12 år sedan. En roligt multikulti butik i Århus som sålde kinaskor för 30 kr paret. Fanns i regnbågens färger!! Jag hade lila och blodröda vet jag. Nu ha jag köpt mig ett nytt gäng att nöta. Blir glad varje gång jag har dom på mig.

Här är förresten ett par nyproducerade skoskydd som precis levererats till en kund. Hoppas dom används flitigt.

lördag 14 april 2012

Lördag

Tänk vad lite som krävs för att göra en glad ibland.
Som lite färg på fötterna.


Idag har jag varit hemma hos vänner och lärt mig allt som är värt att veta om linoljefärg. Hur man blandar den, hur man använder den osv...

Jag är så trött på att måla med vanlig färg som luktar illa och som man inte vet vad den egentligen har för långtids effekt på sin omgivning. Nu när jag ska måla en massa lister och hyllor till barnens små rum så vill jag inte att dom ska andas in mer dumheter än nödvändigt. Nu vet jag hur jag ska göra för att unvika dumheterna :)

Så här ser det ut utanför de stora barnens rum nu. Det rummet som en gång var ett enda rum är nu tre pytte rum. Två små och ett genomgångsrum. Det till höger är mellantjejens rosa rum och det till vänster är storkillens Mc Phee rum. Båda har fått ett varsitt fönster i väggen för att släppa igenom ljus till rummet innanför så det inte blir så instängt.

Tapeten i rummet hittade jag hos Ingemar i Säljeryd i en av hans lador när vi var där förra våren. Den är engammal orginaltapet och den räckte precis till rummet. Blev bara 20 cm kvar på rullen. Tjejens väggfönster kommer ifrån Kalles byggnadsvårds butik och har försetts med en plexiglas skiva utanpå på sidan som vätter mot genomgångsrummet. I det rummet ska nämligen lilltjejen få bo sen och hon har en förmåga att banka på det mesta....man vill ju inte att glaset ska klirra:)



Det lilla fönstret i storkillens rum är bara enkelt glas. Det sitter högre upp så att lilltjejen inte ska kunna nå.
Nu ska ja gå igång med att måla lister så fort jag får tid. Ska bara bygga garderobsdörrar, tälja färdigt mitt lilla träd och byta köksbänk i köket först. Typ.

fredag 13 april 2012

Vuxenlek nu igen

Det här fina fjärilsfönstret mötte mig på min sons skola idag. Lyste upp hela min dag som för övrigt varit grå och hällregnig.


Sen har jag lekt med påslakan nu igen. Fick en idé alldeles innan jag åkte iväg på min "stitch n´bitch" kväll. ( som jag har i min ateljé varje torsdag) Så fort jag kom dit tog jag fram de tänkta påslakanen och satte igång. När kvällen var slut och de andra åkt hem hade jag en ny 50-tals klänning. En rosa.




torsdag 12 april 2012

Tyg

Ibland blir man kär, i tyger.
Nu finns dessa fina i min tyghylla.
Lyckliga jag.


onsdag 11 april 2012

Mc Phee pimpning

Idag var det då dags att införskaffa tyg till rullgardinen. Det blev som planerat det gröna medaljong tyget. ( väggen på bilden är inte så grön som den ser ut, däremot har gardinen den rätta färgen) Jag sydde fast en bit tyg och frans på baksidan av rullgardinen så att den kommer fram när man rullar upp den. Hela rullgardinen har ett mellantyg mellan fram och baksida så att den ska släppa igenom så lite ljus som möjligt. Sonen valde färg på fransen och guldbanden såklart.


Sen ville han ha små turkosa tofsar i änden av rullgardins bandet. Passar perfekt till den turkosa väggen. Han har stil och färgseende min käre son minsann :)

Här är förresten en dagsbild på den otroligt kitchiga lampan. Så ful så den blir kul ...
För den som undrar om medaljongtyget så finns det även i ljust rosa/svart och vitt/rött.

tisdag 10 april 2012

Mc Phee rummet

Vi håller ju på att bygga egna rum till barnen , som jag nämnt tidigare. Lilltjeejens rum blev som väntat bara rosa och blommigt upphöjt till tio. Inget nytt där. Storkillen däremot ville ha ett Nanny Mc Phee rum. Så jag började med att bredspackla hela hans väggar för att få bort den hiskeliga struktur-tapeten som fanns där. Sen tapetserade jag över spacklet med en av tapeterna från fynd butiken i skogen jag berättat om tidigare. ( tapethimlen) Just den här tapeten tycker jag är för brun/orange så den fick offra sig. ( jag har den också i grön/gult och då är den mycket finare)
Sen målades tapeten över med en mörk blå/turkos färg och när den torkat gick jag över väggarna med en ljusare nyans med svamp så det liksom blev flammigt och lite liv på väggarna.

Sen åkte jag och sonen och köpte tyg till skynken till hans sovalkov. Hittade bästa Mc Phee stuket. Medaljongmönstrad sammet. Fanns även i andra färger, han vill ha den gröna varianten som gardin i fönstret så den skall inhandlas i nästa steg.


Som lampa hittade vi en gammal släktklenod hos svärmor och svärfar. Morbror Kalles egenknåpade, kitchiga trädlampa! Med nyklädda skärmar i samma tyg som skynkena och lite fransar nedtill så blev det super nice!


Storkillen gillar sitt nya rum jätte mycket och ännu är det lite saker kvar att fixa, som tex gardin i fönstret och lister. Småplock. Ja, sen vill han egentligen måla hela alkoven slemm grön.....Vi får se hur det blir med det.

I morgon är det förresten stängt i ateljén igen. Storkillen har åkt på svinkoppor och går på antibiotika.

Sen har vi såklart en mus under pianot igen. Intet nytt.
Blog Widget by LinkWithin