fredag 11 oktober 2013

Konsten att fira sig själv

Nu har jag fyllt år igen, tänka sig. Årets önskelista bestod av följande: en huggkubbe, en bra yxa, en skruvdragare med nödvändiga bits samt en ordentlig fogsvans. Men som vanligt har jag köpt lite födelsedagspresenter till mig själv.

Min allra bästa favorit bok genom många år är Åsa Wettres bok " gamla svenska lapptäcken". Den köpte jag till mig själv i bröllopspresent. Den var utgången sedan länge redan då så jag lyckades komma över den på Tradera. Mycket inspiration och livsinsikt har jag fått av den boken. Alla fantastiska täcken och livsöden, kan läsa den hur många gånger som helst.

Nu har det kommit ut en tvåa och den klickade jag hem samma dag jag hörde talas om den.
Den blev min första egna födelsedagspresent i år. ( lite passande också att jag numera är skild...)
Den här boken är precis lika fantastisk som den förra. Alla dessa levnadsöden, minnen, spår och kärlek i form av lapptcäken. Löv it!!



Min andra present till mig själv fick bli detta fantastiska lapptäcke. Hittade det på en facebook sida för vintagetyger. Nu ligger det hemma hos mig och lyser med sina små lappar från skjortor och klänningar från  början av 1900-talet.

Lyckliga jag!



tisdag 1 oktober 2013

Gjort



Insåg idag att det stått rätt stilla på bloggen ett tag.
Sist jag skrev hade jag precis kommit hem ifrån sommarens sista festival, med nya fräknar på näsan och varma kvällar i tält.
Nu har jag hunnit skrapa bilen en gång , plockat fram vantar och staplat veden.
Några saker har jag slöjdat ihop också.

Dessa tre tjejer flyttade till min kompis Mi och hennes döttrar i aktivhuset i skåne.
Mönstret kommer ifrån Karin Holmbergs bok Små och stora broderier.


Jag har även täljt pinnar som nu hänger över vedspisen i köket. Bästa stället att torka blöta vantar och sockor på i vinter.


Bilden till höger hittade jag på Pintrest.
Sjalen till vänster gjorde jag själv.


Och den här blev till i dag.
Tyget är gammalt, viscose, och jag köpte det av Ida som driver bloggen Nusse.



Känner mig för övrigt galet oproduktiv för tillfället. Det står likssom still i hjärnan, som ett dödläge. Jag hoppas det lossnar snart.
Blog Widget by LinkWithin