fredag 18 april 2014

It´s a purple thing.



Sydde lite i lila häromdagen. Kan det vara det våriga vädret som gör att de båda skapelserna blev lila?
Ingen färg jag brukar använda , men någon gång får väl vara den första.
Tyget i första klänningen fixade jag  i höstas. De hade funnits hos stoff och stil men när jag väl ville köpe det så var det slut överallt. Utom i en butik i Stockholm, där hade dom det på lagret ( men borttaget ifrån butiken) Jag skickade min kära syster att köpa tyget eftersom hon bor i Stockholm. Jag lovade att även sy en klänning åt henne i tyget. Såklart! Tyget är en härligt tung viscose med små små lila, gula och vita blommor.


Ursäkta suddigheten. Kidsen höll i kameran.


Ja sen blev den här härligheten till också.
Fick blixtinspiration från en bild på Instagram och kunde inte låta bli.


Nu får jag snart fixa fler galjar.

onsdag 9 april 2014

Köket,..igen.


Jo alltså,... jag kunde inte låta bli utan fipplade vidare med köket. Nu har hyllorna blivit vita isället och vägge har fått en ljusare färg.


Ja,.. och sen fick jag lov att tapetsera lite ;-)


Dessa vantar har jag stickat som tidigt födelsedagspresent till Alexander. Hittade förlagan på Pintrest och kunde inte motstå att sticka ett par själv. 
Mönstret skiljer sig lite från bilden på Pintrest då det inte fanns nåt stickmönster utan jag fick rita upp det på rutpapper och improvisera resten. Dom tog 8 h /vante att sticka. Inget jag gör igen på ett tag. Puh!
( vet att jag nämnt Alexander innan men om ni vill se vilka fina grejer han gör så finns han här)

Har även stickat sockor till Kimzallabim. ( och till dom som undrar....nej, vi är inte tillsammans. Bara goda vänner.)
Han har storlek 47 i skor,...storleksmässigt så kändes det som att sticka en tröja till sig själv ungefär.



Och sen har jag faktiskt sytt en beställning till fina Margareta.
 Hennes tyg, min modell.


Åh, vad det är skönt att ha internet igen!!

tisdag 8 april 2014

Offline

Hej och hå.
Sen en tid tillbaka har jag varit totalt utan nät i huset så jag har inte kunnat blogga på länge, men nu har det äntligen kommit tillbaka.
När jag tänker tillbaka på månaden som gått så var det nog ganska bra att jag inte kunde blogga ändå. Det hade bara blivit känslomässigt svammel. Mars visade sig från sin vackraste och fulaste sida och jag är glad att den är över. Nu har jag haft tid att landa lite från mig berg och dalbana och blickar framåt mot denna månad i stället.

Våren har ju kommit igång med rekordfart! I backarna blommar vita hav av visippor och parkeringen är full av påskliljor som vanligt. En trist sak som hänt är att Pickachu, katten, blev påkörd och dog i trosdags. Himla sorgligt, nu har vi bara Coucous kvar.
I fredags hade jag en fotograf och en inredningsstylist här igen. Denna gång fotades det i jultema. Himla underligt att duka fram pepparkakor, julhyacinter och röda äpplen samt kånka på gran i slutet av mars. Men bilderna blev jätte fina. Ni får hålla utkik i jul sen.

Även scillahavet har kommit igång.



I slutet av mars fyllde min mellantjej år, så jag sydde henne en klänning. En likis md min grön/blåa.



Sen har jag kommit på att jag ju inte visat er Kimzallabims fina skånegård.
Han är så himla duktig!! Önskar att jag hade samma skills själv så att även jag kunde byta takbjälkar och resa ett helt tak själv, lerklina väggar, platsbygga kök och dona. Impad är jag. Visst är det fint!




Och idag kom det första åskvädret in över jobbet. Blixt, dunder och hällregn. Så himla mysigt. Nu vill jag bara att det ska bli sommar på riktigt.

Blog Widget by LinkWithin