söndag 22 juni 2014

Blixtkatastrof

 
Hej hå och ursäkta bloggpausen. Men ett åskväder förra veckan dödade min dator, så det har varit svårt att göra inlägg. ( det dödade även telefonen och diverse annan elektronik..tjoho!)
 
Men nu är jag på öland med la familia och firar sommar. Eller iaf försöker. Vi har, som resten av sverige, ca 13 grader och regn.....svensk sommar at it´s best. Men syrran har med sin jobbdator så nu pasasar jag på att uppdatera bloggen, lyxigt med fungerande dator :)
 
Här är iaf familjen präktig på midsommar.
Vi firade i Skäftekärr, himla mysigt och lagom. Stället hade en hinderbana för barnen, succé!! Ingen smågrodorna kan vara mer intressant än det.
 
 
Såhär såg himlen ut från stranden en av de första dagarna. Innan åskvädret slog till....no filter..
 

 
Men innan vi for hit hann jag dona lite i ateljén.
Bla experimenterade jag med ett nyt lapptäckesmönster jag inte provat innan.
Hittade en bild på ett sånt täcke i Åsa Wettres senaste bok om gamla lapptäcken ( spår av liv) och fick lov att prova. Lite klurigt att få det jämnt och tar ganska lång tid. Ca 2h per helt block.
Testade hur olika kombinationer av ljust och mörkt påverkade mönstret. Enligt boken har detta mönster bara hittats i de norra delarna av sverige. Kanske blir lite helgerån att då ha ett sånt i södra delen av landet.

 
Den här skjortan sydde jag av ett tyg jag bytt till mig på en kurs. Ett fantastiskt fint 40-talstyg i någon slags viscose. Var solblekt lite här och där men jag lyckades placera mönstret så att det inte syns.

 
Den här jackan sydde jag till min systerson Ingemar. Jag hade lovat honom den i försenad julklapp.

 
Och sist men inte minst...så har jag köpt en klänning på Indiskas rea. Jag köpte en large, klippte isär alla delar och sydde om den till min storlek så som jag ville ha den. Tack vare att jag valde en så stor storlek så blev också kjolen längre än vad den skulle ha varit annars. Den perfekta längden för en 40tals-wannabeklänning. ;)

 
När jag kommer hem härifrån ska jag försöka fixa datorn, eller ev samla pantburkar på stan och köpa en ny. Spännande........

onsdag 4 juni 2014

Edge of love-klänning


För ett tag sedan såg jag en film som hette " the edge of love". Filmen i sig är ingen riktigt höjdare, förutom kläderna. ( såklart!)
Blev extra kär i den svarta klänningen med rosa/gul/lila detaljer. Så jag sydde mig en sån, typ.
Gjorde om lite som det passade mig för att få den som jag ville ha den.




Jag sydde som en lite kinakrage i stället för skärningen orginalklänningen har i halsen.
Sen gjorde jag inte ärmarna lika puffiga och inte lika långa. Känner mig alldeles för mycket som en prinsess-wannabee när jag har för mycket puff. ( eller som en femåring på barnkalas..)
 Sen räckte inte det mönstrade tyget till en kant längst ner så den blev bara svart resten. Attans då.

                                              ( Det mönstrade tyget är ett quilttyg ifrån USA)




I morgon är det skolavslutning på jobbet. Viiken klänning tycker ni jag ska ha på mig? Den här svarta eller den vita med blå prickar från inlägget innan?

Blog Widget by LinkWithin