lördag 12 juli 2014

Ont om pantburkar



Hej och hå. Som ni nog förstår så beror senaste tidens bloggfrånvaro på bristen på pantburkar i stan. Dvs ingen ny dator. Damn. Men nu är jag på ett ställe där det finns tillgång till teknikens under igen. Och det har ju hänt en del sen dess....

Den här klänningen köpte jag på H&M i förrgår. Tyget var sådär 40-tals aktigt men klänningen var rätt trist med helt vanlig rund urringning. Men jag sprättade upp sömmen mitt fram och sydde på ett vitt tyg på baksidan och vikte sen fram flikarna och fäste med två röda knappar. Tada!!! Nu gillar jag den mycket mer!


Och täcket i ateljen växer så sakteliga. Egentligen har jag inte tid med sånt kul alls, men ibland så liksom bara suger det i lapptäckeshjärnan och då bara måååste jag pilla lite med sånt.



Annars har jag just jobbat i två veckor. Jag har hållit en sömnadskurs för nyanlända från Syrien och Afganistan. Det var intressant kan jag säga. Andra dagen körde vi lappteknik. Den här lilla duken gjorde Ayicha.


Annars sydde jag om klänningen som jag inspirerades av från filmen två inlägg innan. Fixade om kragen, formen på det påsydda tyget , förlängde ärmarna och lappade ihop de lilla tyg jag hade kvar så att det räckte till en kant nertill på kjolen. Nu blev den perfa!

Sen har jag varit hemma hos Anna igen och hängt lite på hennes " symester". Hon bor i en gammal skola och hennes vardagsrum har samma golvyta som hela mitt hus...




Hemma i mitt hus har det hänt lite grejer. Storkillen var sur för att han hade för litet rum så vi möblerade om. Numera bor jag på glasverandan. Sängen köpte jag på blocket och målade den mörkgrön.




Och lilltjejen fick ny tapet i sitt rum. Älskar den! Hade egentligen velat ha den själv.


Sen hittade jag ett fint tyg i stans lite udda tygbutik. Enligt butiksägaren var det väldigt gammalt, på rullen stod det skrivet i krussidullig handstil "7.25:-". Så han tog 10 :- metern....


Ja, vi får väl se när jag kan blogga igen. Dom där datorerna är ju inte billiga direkt.. Nu är det i allafall semester!!!!

Blog Widget by LinkWithin