tisdag 23 februari 2016

Tröjexperiment

Lite före jul så hittade jag denna fantastiska tröja på Pintrest.
Och jag tänkte genast att jag bara måste göra mig en sådan. Har ju aldrig testat att sticka sådana tröjor med minskande mönster upptill. Men,....mönstret fanns ingenstans att hitta, och de mönster jag hittade var inge fina. Så vad göra?,...



Jag hittade det här mönstret i ett häfte jag köpte förra året på en resa till Göteborg. Tänkte att jag kunde utgå från det och det borde vara lätt att ändra lite på..


Så jag tecknade upp eget mönster till "löven" på vanligt rutpapper.


Förändrade det färdiga mönstret lite med blyerts för att få det mindre klumpigt så det skulle passa ihop med löven. Sen improviserade jag mönster längst ner på ärmar och bål...


Sen var mitt garn och mina stickor tunnare än det i beskrivningen så jag valde att sticka en storlek större för att kompensera... Och voila!:


Ett stycke kofta minsann! Me like!!


tisdag 16 februari 2016

Februari





Februari,..tänk att vi redan är där.
Jag fortsätter att hänga mycket i Skåne. Härom sistens åkte jag på runstenssafari runt söderslätt,( på bilden skrattar jag åt att vikingarna klart och tydligt hade skoterleder redan på sin tid.)

Hemma är det kaos då vårat enda badrum/toalett renoveras. Tur att man bor i gammalt hus med utedass. Då kan man iaf bo hemma även om man får duscha och tvätta hos vänner vid behov. Fast det är INTE roligt när man blir kissig kl 03 på natten och det är -7 grader ute... brrr. Som tur är så är det ett litet badrum och om de följer tidsplanen så ska det vara färdigt på sju arbetsdagar.

När det gäller det kreativa så står allt ganska stilla. Ateljen är inte färdig på länge, alla sömnadssaker är arkiverade i uthuset och inspirationen tryter. Har dock experimenterat lite med mina växtfärgade garner. 

Just nu har jag så mycket annat i huvudet som tar all min kraft. Försöker gå promenader, läsa böcker och läka mig, hitta en egen grund att stå på. Det är inte lätt, alls, men hur jobbigt det än är så hoppas jag att resultatet av mina ansträngningar ska ta mig framåt i min utveckling och att priset jag betalar ska vara värt det. 

Att våga hoppa är att vinna även om man ibland förlorar.

Blog Widget by LinkWithin