måndag 19 november 2012

Muminhuset


Det här huset har jag älskat sen jag var liten. Min farmor och farfar bor alldeles i närheten av huset och jag har även själv bott i samma område som barn. Så länge jag kan minnas har det stått tomt och jag har ofta undrat varför ingen tar hand om det. Jag tycker det ser ut som ett gult muminhus.
En av anledningarna till att ingen bor där kan ju vara att det ligger mellan en hårt trafikerad genomfartsled och en kraftstation. Men ändå......
Tänk om jag hade kunnat köpa det och flytta det till en bättre plats.
Det verkar så himla fint, både inuti och utanpå.
Men någon verkar iallafall ta hand om det litegrann för nu senast jag var där hade någon tagit alla fönstren och täckt över de tomma gluggarna med plast istället. Jag menar,...om man struntar helt i ett hus så skyddar man väl inte fönstergluggarna med plast? Eller?
I ett paralelt universum , där jag är miljonär, skulle jag flytta huset hit där jag bor nu och bygga ihop det med mitt egen hus. Hade ju blivit toppen!!

7 kommentarer:

 1. Vilket spännande hus..
  så mycket jobb, men om man hade de där miljonerna så inga problem..

  SvaraRadera
 2. Åååh vilket fint!!! älskar som alltid dina inlägg med hus, vi har så väldigt lika smak där och i så mycket annat. och tusen tack för tipsen och tankarna om tapeterna. jag har tänkt om lite vad gäller sovrummet. tror det blir för mycket med den där Morrisen. blev lite i tanken på att sätta en gammal 20, eller 30-talstapet där istället. undrade om du vet om de finns att hitta någon annanstans än hos Interiör 1900 eller Tapetorama?

  kramar om en tisdag, Lycke

  SvaraRadera
 3. Jag veeet! Faktum är att jag hade en kollega på Dalarnas museum som var på vippen att köpa det där huset och flytta det. Nu minns jag inte varför det inte blev så. I alla fall köpte de en väldigt fin gammal gård utanför Falun.

  SvaraRadera
 4. Åh, vad synd att dom inte gjorde det. Som det är nu så kommer det väl bara att förfalla./ Lina.OJ

  SvaraRadera
 5. Jo, så är det nog tyvärr...

  SvaraRadera
 6. ååå vad fint, håller med tidigare kommentar, du borde göra en "gamla-hus-bok"! grattis förresten fina lina! Kram!

  SvaraRadera
 7. Åhh detta hus passerar jag varje gång jag far ner till svärföräldrarna i Enköping, har också drömt om att vinna dessa miljoner och rädda detta hus..såå himla mysigt litet hus! Älskar det! <3

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin