fredag 11 oktober 2013

Konsten att fira sig själv

Nu har jag fyllt år igen, tänka sig. Årets önskelista bestod av följande: en huggkubbe, en bra yxa, en skruvdragare med nödvändiga bits samt en ordentlig fogsvans. Men som vanligt har jag köpt lite födelsedagspresenter till mig själv.

Min allra bästa favorit bok genom många år är Åsa Wettres bok " gamla svenska lapptäcken". Den köpte jag till mig själv i bröllopspresent. Den var utgången sedan länge redan då så jag lyckades komma över den på Tradera. Mycket inspiration och livsinsikt har jag fått av den boken. Alla fantastiska täcken och livsöden, kan läsa den hur många gånger som helst.

Nu har det kommit ut en tvåa och den klickade jag hem samma dag jag hörde talas om den.
Den blev min första egna födelsedagspresent i år. ( lite passande också att jag numera är skild...)
Den här boken är precis lika fantastisk som den förra. Alla dessa levnadsöden, minnen, spår och kärlek i form av lapptcäken. Löv it!!Min andra present till mig själv fick bli detta fantastiska lapptäcke. Hittade det på en facebook sida för vintagetyger. Nu ligger det hemma hos mig och lyser med sina små lappar från skjortor och klänningar från  början av 1900-talet.

Lyckliga jag!13 kommentarer:

 1. Ååh, vilket fint täcke, och vilka klara färger. Jag har också köpt den nya Spår av liv, och den var precis som du skriver alldeles underbar. Två mycket lämpliga födelsedagspresenter, tycker jag. Hälsningar,
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Underbara presenter du fått ( köpt) Grattis

  SvaraRadera
 3. Oj vad fint lapptäcke. Lyckliga lyckliga du!

  SvaraRadera
 4. Haloj vännen! Vilken underbar bok! älskar allt sånt där som har med gammal historia att göra! Synd bara jag är så dålig på att sy, alltid
  önskat men det trasslar ju mest ;) och stort grattis till dig !!! brukar också köpa till mig själv minsann..man vet ju liksom vad man önskar sig! och om hon som gjorde mitt fina porträtt. hon är verkligen jätteduktig och tavlan hänger nu i vår hall! du hittar henne på denna bloggen: http://audreyeclectic.blogspot.se/, finns med i min bloglista också! verkligen att rekommendera hennes porträtt. har du funderat på ett? Jag själv är fortfarande så inspirerad av din väns hem, det jag länkade till. mattan har kommit o jag visar snart hur fint det blev. jättestor är den ;) men jag blev också så inspirerad av hennes tavlor. Den där stora svartvita tex, med en vitklädd kvinna från förr! ser lite tidigt 1900-tal ut! Har du nån aning om var hon hittat dessa tavlor? Fråga gärna om du får chansen..

  lördagskramar Lycke

  SvaraRadera
 5. Hon hittade tavlorna i ett ödehus i skogen./ lina.oj

  SvaraRadera
 6. Klart du ska fråga :) hos mig kan man fråga vad som helst, jag lovar..inte så bräcklig som jag verkar fast alla tror det även när de träffar mig (ler)
  Tycker om att samtala med dig. tycker vi har så lika smak. i allafall tycker jag om allt du visar och själv försöker jag styra till det här hemma som jag vill och
  önskar det :) skulle vilja nöta ner vår nymålade vägg så den såg sådär nött och härlig ut som hos din vän (var det Sara) men sådant sätter guben stopp för!
  Vad coolt att de hittade tavlorna i ett ödehus! ja, jag får hitta min egen variant. sitter och letar fina gamla vintagebilder på zazzle.com..lite billigare än tex
  allposters.se och så kan man ju rama in dem i gammal ram och voila, som jag tänker det! Jag ska kolla min konversation med Audrey via mail som vi haft
  länge till och från, och se vad det var den kostade. minns jag tyckte det var bra pris för hennes fina verk! just nu har vi besök o finmiddag. hör av mig sen..

  kramar igen, Lycke


  SvaraRadera
 7. Hej i natten! Skrev precis ett långt mail till dig och försökte skicka men det gick inte på din gamla mailadress? ska kika här om jag hittar någon annan och
  försöka igen. annars får du gärna skriva den till mig..

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 8. Grattis fina vän! Du är värd alla presenterna och många många till!

  SvaraRadera
 9. Åh, jag är också så sugen på den där boken! Och täcket! Så himla fint! Du fick ingen historia med på det? Det är alltid nästan bäst när man ger sig själv presenter!

  SvaraRadera
 10. Hurra, hurra för dig! :)

  Det är bra att fira sig själv också. Det kan behövas ibland. <3

  SvaraRadera
 11. Grattis på födelsedagen, Lina! Ditt lapptäcksfynd är fantastiskt!

  SvaraRadera
 12. Och tack för boktipset! Vilken trevlig överraskning, jag hade ingen aning om att Åsa hade skrivit en bok till. Nu väntar jag på den : -)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin