söndag 22 juni 2014

Blixtkatastrof

 
Hej hå och ursäkta bloggpausen. Men ett åskväder förra veckan dödade min dator, så det har varit svårt att göra inlägg. ( det dödade även telefonen och diverse annan elektronik..tjoho!)
 
Men nu är jag på öland med la familia och firar sommar. Eller iaf försöker. Vi har, som resten av sverige, ca 13 grader och regn.....svensk sommar at it´s best. Men syrran har med sin jobbdator så nu pasasar jag på att uppdatera bloggen, lyxigt med fungerande dator :)
 
Här är iaf familjen präktig på midsommar.
Vi firade i Skäftekärr, himla mysigt och lagom. Stället hade en hinderbana för barnen, succé!! Ingen smågrodorna kan vara mer intressant än det.
 
 
Såhär såg himlen ut från stranden en av de första dagarna. Innan åskvädret slog till....no filter..
 

 
Men innan vi for hit hann jag dona lite i ateljén.
Bla experimenterade jag med ett nyt lapptäckesmönster jag inte provat innan.
Hittade en bild på ett sånt täcke i Åsa Wettres senaste bok om gamla lapptäcken ( spår av liv) och fick lov att prova. Lite klurigt att få det jämnt och tar ganska lång tid. Ca 2h per helt block.
Testade hur olika kombinationer av ljust och mörkt påverkade mönstret. Enligt boken har detta mönster bara hittats i de norra delarna av sverige. Kanske blir lite helgerån att då ha ett sånt i södra delen av landet.

 
Den här skjortan sydde jag av ett tyg jag bytt till mig på en kurs. Ett fantastiskt fint 40-talstyg i någon slags viscose. Var solblekt lite här och där men jag lyckades placera mönstret så att det inte syns.

 
Den här jackan sydde jag till min systerson Ingemar. Jag hade lovat honom den i försenad julklapp.

 
Och sist men inte minst...så har jag köpt en klänning på Indiskas rea. Jag köpte en large, klippte isär alla delar och sydde om den till min storlek så som jag ville ha den. Tack vare att jag valde en så stor storlek så blev också kjolen längre än vad den skulle ha varit annars. Den perfekta längden för en 40tals-wannabeklänning. ;)

 
När jag kommer hem härifrån ska jag försöka fixa datorn, eller ev samla pantburkar på stan och köpa en ny. Spännande........

3 kommentarer:

  1. Hur hinner du med allt? Har du extra batterier inbyggda?

    SvaraRadera
  2. Åh, en sån klänning måste jag köpa. Och lapptäcken blir jättefint!/Anna

    SvaraRadera
  3. Jag föddes med ett extra set batterier just för sömnad:-). Tack så mycket Anna. Du får kolla indiska fort!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin