måndag 18 augusti 2014

Gott och blandat från sommarenHej hå, sommaren gick snabbt i år minsann.
Jag har precis kommit hem ifrån årets läsårskickoff som i år gick till Östersund och Åre. ( inlägg om det kommer senare) Idag är riktiga första jobbdagen för året och i morgon kommer alla nya och gamla elever och vi drar igång med växtfärgningen igen.. Ska bli så kuuul!Men här kommer iaf en bild på en klänning jag sydde för ett tag sedan. Den här tryckande värmen som varit i sommar fick mig att insé att jag behövde lite luftiga kläder i garderoben. Allt jag hade i mina gömmor kändes plötsligen för tight....
Tyget har jag för mig att jag köpt på tradera.


Det här härliga skåpet mötte jag nu i somras. Slöjdporr på hög nivå.
Rakspegel, fiskar, en utdragbar låda med brädspel och handtäljda flyttbara detaljer i frisen....
Jisses....man blir bensvag.Sen har jag haft besök också. Margaretha ( som jag ibland byter tyger med och syr klänningar till) kom förbi med dottern Estella och svärson Mark. Självklart hade de alla tre med sig stickningar som flög upp ur sina påsar så fort kaffet blivit uppdrucket.


Tidigare i somras hade Margaretha skickat mig en hel påse med tyger som jag skulle sy klänningar av till henne. Den här blå blev sydd först. Ett rent helvetiskt tyg att sy av men ack så vackert!! ( det är den enda nackdelen med att sy till henne. Man vill behålla alla tyger och sy till sig själv i stället..)Sen fick jag en otrolig överaskning given till mig av den här fantastiska kvinnan. 
En hel stranddress sydd 1934 och den är som sydd till mig!!
Jag önskar att jag bodde på ett ställe med året runt-sommar så jag kunde gå i den här vackra dräkten jämt.


4 kommentarer:

 1. Shit vilken fin dräkt. Och skåpet är underbart!

  SvaraRadera
 2. Älskar din blogg :) syr själv mycket klänningar men mest 50-60 tal men efter att ha sett dina klänningar så får ja nog utöka till 30-40 tal också .... Super snygga grejer du syr :) har en fråga då ja ser att att du syr mycket med kragar , det har ja inte vågar mig på än . Är det jättesvårt ? Har du några tips ?

  SvaraRadera
 3. Åh, tack så jätte mycket!! Nej, kragar är inte alls svårt.. Lättast tycker jag det är att sy med infodring hela vägen som man sedan fäster i axelsömmarnas sömsmåner. Om du syr efter köpta mönster så står det ju hur man ska gå till väga. Lycka till!!

  SvaraRadera
 4. Hej Lina! Vad roligt att se fotot från vår fikastund hos dig, det var så trevligt! Kul att se den där stranddräkten på dig också, den visade du mig ju! Den är fantastiskt! (och också den blå-svarta klänningen...) Hoppas se dig snart igen! Kram!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin