tisdag 24 februari 2015

Sedan sist

Jo alltså, jag finns kvar. Och jag syr. Ibland.
 Det har hänt mycket sen sist. Jag har flängt både hit och dit. Har varit på både begravning och bröllop. Varit i Stockholm, på Öland , Köpenhamn och Luxemburg. Igen. Och nu i veckan är det Göteborg som står på tur. Knappt man hinner hem och byta kläder emellan turerna.

Jag tränar, springer och simmar minste tre till fyra ggr i veckan. Min nya favoritfärg är grå och jag har införskaffat fler jeans de senaste två månaderna än jag gjort på tio år. Företaget har jag lagt ner men ateljen är kvar. För närvarande ställer jag ut tillsammans med Sanne på flygplatsen i Kallinge. Bara att kika förbi om du ska ut och flyga.
Jo, jag lever.Fick ett ryck alldeles efter att jag sytt min förra vinterjacka och fick lov att sy en sådan här overseize jacka. Har dock ingen bild på hur den blev som färdig. Den här nedanför är ifrån Pintrest.
Jag använder den till tusen och den andra långa kappan dammar i garderoben.


Här är iaf en bild ifrån arbetets gång. Tyget är baksidan på ett tyg ifrån Stoff och Stil.
Sydde även en matchande pennkjol av tyget som blev över.Och i förra veckan sydde jag en klänning till ett bröllop jag var på. Inspirationen var bilden här nedanför, men man kan ju inte ha vitt på bröllop när man inte själv är bruden. 


Undertyget är ett gratistyg ifrån jobbet. Något läskigt polyestertyg i knallturkos.
Den gröna spetsen var en gammal 70-tals gardin jag hade liggande i ateljen.  Himlans billig klänning blev det.


Et voila!!


7 kommentarer:

 1. Men vilken snygg klänning du sytt, en sån skulle jag vilja ha.

  SvaraRadera
 2. Tack tack! Hade du varit min storlek så hade du kunnat få köpa den. Jag hade bara tänkt använda den denna enda gång. Den är inte riktigt min stil egentligen :-)

  SvaraRadera
 3. Jäsikens så snygg en klänning! Du är ju helt grymt bra på att skapa! Å vad du fari runt! Kul- å tänk ändå med livet hur det kan svänga å vända, det är fascinerande eller hur det nu stavas- å lite skrämmande, men underbart också! Som en växt som böjer sej runt efter solen, så ska man va, flexibel- så man inte går av.
  ha det gott å kul att få läsa dina inlägg å se bilder på allt fantastiskt du skapar! / Elin i Skellefteå

  SvaraRadera
 4. Men jisses vad fint skrivet. Tack! Nu fick jag nästan en tår i ögat :-)

  SvaraRadera
 5. Kul att få ett litet livstecken från dig igen , du lever livet och är en fantastisk kreativ person , härligt och inspirerande

  SvaraRadera
 6. Din klänning var den absolut snyggaste på hela bröllopsfesten! Vad roligt att få en titt på förebilden också! Det var jättekul att träffa dig igen!

  SvaraRadera
 7. Tack tack Margareta!!! Kul att se dig med!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin