fredag 11 mars 2016

Vikingakläder igenKom på idag att jag ju skapat vikingakläder som jag inte bloggat om...

Först ut är en hängselklänning i ull. Tyget var mer röd/blått från början och jag ville få det brunt så jag provade lite olika grejer... Först the och sen kaffe... men det blev inge bra. Och stenlav pallade jag inte gå ut och samla så då fick det bli lite fusk i stället: Föst röda lökskal( grönt) och sen ett svagt bad i krapp. ( rött). Och vips så blev det ju brunt!
Bandet har jag brickvävt. Det gula i bandet är färgat med gullök.Och här är väskan jag gjorde. En väldigt förenklad modell av en birkaväska. Men men,...bättre än ingen väska alls. Tyget är en ullstuv ifrån Trensums Möbelfabrik, fodret är linne, bandet är tvinnad hampa och pinnarna sågade jag av syrénbusken i trädgården och täljde till.
Gillar modellens funktion, att väskan liksom låser sig själv eftersom bandet går rakt igenom båda pinnarna. Väldigt ficktjuvssäkert.Det här gjorde jag färdigt förra helgen. Någon slags cape. Ville egentligen bara testa att nålbinda en sån där rolig fläta...... Garnen är i ull. De gula är olika gullöksbad och gullris. Det rosa är ett svagt krappbad, efterbad, på vitt garn och det röda är ett kraftigt krappbad på grått gran.
Och nu är det hög tid att börja söka till mitt jobb: textillinjen på Blekinge folkhögskola. Kika gärna in på våran blogg så får ni se vad vi gör där. 

3 kommentarer:

  1. Du är sannerligen inspirerande. Häftig cape!

    SvaraRadera
  2. Din nålbundna cape är verkligen fantastisk: så fin och vilka härliga färger!

    SvaraRadera
  3. Åh, tack så mycket. Den var väldigt rolig att göra.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin