söndag 5 februari 2017

Vietnam del2

Efter två dagar i regniga Hue tog vi tåget vidare söderut till Da Nang och taxi vidare till Hoi An.
Vi bodde bredvid den gamla staden som finns med på Usencos världsarvslista. En dröm att gå runt i kvällstid då hela staden är upplyst av kinesiska sidenlampor i alla regnbågens färger. Speciellt också nu när det var Tet. ( Asiatiskt nyår) Alla byggnader, små innergårdar, barer och restauranger var belägna i gamla trähus i vietnamesisk stil med mörkt och snirkligt snidat trä. Som att gå runt i en dröm..
Men förutom den gamla staden så finns där också en strand.. och palmer!
Där fanns också såklart marknader med bla fantastisk mat i aptitretande färger.En dag tog vi cyklarna till Silkvillage och tittade på hur man framställde siden förr i världen . Från larv till färdigt tyg. Väldigt intressant och lärorikt.


Näst sista dagen åkte vi till ett ställe som heter My Son som en 1000 år gammal Hinduisk tempelruin samling som kallas lite grann för lilla Ankor vat. Den dagen var det +27 grader och vi höll på att smälta bort bland ruinerna.

Som tur var åkte vi båt tillbaka och kunde svalka oss i brisen över floden.Kunde inte låta bli att fota denna illa tant då färgerna var helt fantastiska!Sista dagen tog jag en slappedag vid poolen,....välförtjänt tycker jag.


Vi tog också en cykeltur till den stora bron utanför Hoi An. Vacker utsikt.


Vi hann tillbaka till Hanoi en halv dag och tog då tillfället i akt att bla handla på oss hantverk....Norra Vietnams folkdräkter är helt galet vackra.Ja,..sen flög vi iväg samma rutt som vi kom.
Har ni möjlighet så Måste ni se Vietnam. Ett vackert och intressant land med underbar kultur.
Och skynda er innan det blir nästa Thailand och överhopas av turister. Just sayin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin