måndag 27 juli 2009

Fyndat!

Ibland älskar jag att bo i denna lilla stad! Alla butiker har funnits i evigheter och lagt upp saker på lager i åratal, så här kan man hitta lite av varje. Tygbutiken i det fallfärdiga K-märkta huset som har övervåningen full med gamla tyger, Husqvarna butiken som säljer allt mellan knappar, dragkedjor och axelvaddar med även reparerar symaskiner och säljer läderrämmar till trampmaskiner. Antikt och kuriosa på Ågatan med stringhyllor, gamla mynt och LP-skivor till förhållandevis billig penning, åsså har vi ju kupan och textila återbruket.

Jag gjorde en sån vända på stan idag. Har letat febrilt över nätet för att hitta snygga, enkla byglar till att sy börsar men inte hittat nåt. Så idag gick jag till den lokala garn affären bara för att kolla. Döm om min förvåning när kvinnan bakom 50-tals disken böjer sig ner och säger: menar du sånna här?" och lägger upp exakt en sådan jag ska ha på disken. Jag köpte alla hon hade, 5 st.


Gick vidare till tygbutiken.( som heter Ågatans tyghandel fast den ligger på Drottninggatan,..) Smet upp på övervåningen och hittade ännu fler tyger jag inte sett förut, på cägenner till bottenvåningen igen hittade jag en härva av bomullsgarn i min favorit-gröna färg.Den tillverkas inte längre utan jag har bara hittat den just där. Oh, vad jag blev lycklig eftersson min gamla härva tagit slut sen länge. Frågade i förbifarten om han hade nåt mörkrött bomullsgarn då jag inte lyckats få tag i det i handeln.( alla röda är antingen för orangea eller rosa..)Han visade mig till en dörr jag inte sett för och vi kom in i en lång korredor med sytrådar i rullar hela vägen från golv till tak, jultyger, och diverse tyger i en enda röra. Det var svårt att ta sig fram. Längst ner i korredoren, nedför en liten trappa låg det och stod det kartonger och säckar fulla med bomullsgarn!!! Jag blev salig! Hittade en rolig rosa/lila färg, en grön och en underbar djupröd. Min lycka var gjord.( sen kostar ju härvorna minst 30 kr mindre än samma storlek i handeln)

Nu kan det ju inte bli bättre tänkte jag och betalade men tog ändå en sväng om Antik butiken. Där hittade jag en gammal förvaringshylla med plastlådor från 60-talet i så när som nyckick. Perfekt för mitt små krafs på jobbet tänkte jag och frågade vad den kostade. Jag fick den för 300 kr! ( något säger mig att den skulle ha kostat mer i en storstad,..)

Vilken underbar shopping dag!

Hittade även lite andra roliga saker som jag dock inte köpte, men tänkte att jag kunde lägga in dom här på bloggen bara för skojs skull. Massa små påsar med Barbie kläder, en fin gul thé kanna och en liten porslins skål med fint lock.


Håll till godo ;)

2 kommentarer:

  1. Jag måste nog helt enkelt ta mig en tur norröver och fynda. :)

    SvaraRadera
  2. ja du, det är väl bara att ta sig hit det! ;)/ Lina.oj

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin