torsdag 5 januari 2012

Mildred Pierce

Ni har väl inte missat den fantastiska miniserien på stv på måndagar, Mildred Pierce?
Kate Winslet som spelar huvudrollen spelar helt fantastiskt , som hon alltid gör.
Men det som jag gillar mest med serien är såklart kostymerna. Underbara klänningar, tyger, hattar ,allt! Jag ser på denna serie och förudras över hur vackra kvinnor blir i kläder som inte klämmer åt, förminskar, håller in, pushar upp, förminskar ännu mer och förfalskar. Hur vackra kvinnor är när dom får vara kvinnor!! Inte förvuxna tonnåringar i för tighta illasittande kläder och blekt och förlängt hår. Det är ju sjukt egentligen, hur vi förväntas se ut nu förtiden. Aldrig bli över 20 år likssom. Att kvinnors kroppar har ett bästföre datum som går ut innan dom ens BLIVIT just kvinnor!

Om ni inte sett serien så går det att se de två första avsnitten på svt play.
Jag ser iaf redan fram emot nästa måndag redan nu.5 kommentarer:

 1. Visst är den helt underbar!Just nu är måndag kväll "Golden moments"

  SvaraRadera
 2. Jag tittar också på serien och suckar förtjust över kläder och interiörer. Det går en serie på tisdagar också (South Riding tror jag den heter) som utspelar sig under samma tid. Fullt av vackra klänningar med underbara detaljer.

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt med dig, men jag måste tillägga att den där bruna blommiga klänningen som är på en av bilderna också ser obekväm ut, fast på ett annat sätt - man kan ju inte gå normalt i sådana där kjolar som smalnar av i nederkant!
  Serien har jag helt missat, ska kanske kolla in den då. :)

  SvaraRadera
 4. Jag längtar också till måndag och håller med varje ord du skriver:)

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Tyg o otyg: kjolen är inte smalare nedtill, snarare rak men det ser så ut efterssom hon tar ett steg. Sen brukar sånna kjolar ha en liten slits nedtill på baksidan för att förhindra att kjolen hindrar en från att gå ordentligt så den är troligen inte alls så obekväm som den ser ut ;) ./linaoj

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin