tisdag 22 januari 2013

Släkten är bäst

En kvinnlig släkting till min man har blivit glömsk och flyttat till ett hem.
Vi i släkten har nu gått igång att rensa hennes lilla hus och precis som många andra i hennes generation så har hon sparat på nästan allt genom åren. Eller,..kanske inte sparat men i allafall unvikit att slänga.
Något vi hittat säckvis av är textilier. Gammalt, trasigt, helt, musätet, exklusivt, upphängt, inknölat, uppsprättat, uppklippt, lappat, lagat och glömt sen länge av ägarinnan. Ensamma udda ärmar från klänningar, 40-tals täcken, udda skärp, underkläder, silkesstrumpor i blommig låda, osv.
Jag har hittat kläder från 1830-talet till 1980-talet och allt därimellan.
Och ingen annan än jag verkar vilja ha med dessa skatter att göra. Men lyckligare för det är jag såklart!
Här är några av dom klänningar jag hittat från 50-60 talet och som var ganska hela.Så himla fina!! De flesta av klänningarna verkar vara i storlek 40 ungefär. En är en barnklänning och en är stl34-36.

Inklölad i en gammal skopåse längst in i en garderob hittade jag en fantastisk 40-tals klänning och i en annan garderob hittade jag en helt handsydd dräkt från början av 1800-talet. Fast dom gobitarna tar jag i ett annat inlägg. Cliffhanger!!!!


Some dresses i have found in a house that belongs to a relative. She has now moved to another home and left all those treasures behind.

8 kommentarer:

 1. ÅH så härlig skatt!
  Måste ha varit helt underbart att botanisera där!
  Den mittersta, i lite bruna toner, får mig genast att tänka på min farmor som var född 1889. (Var en "äldre" kvinna när hon adopterade min far. SÅ gammal är jag inte:D) Hon hade gärna liknande mönster i klänningar med liten jacka över.
  Blir spännande se resten!

  SvaraRadera
 2. underbara klänningar verkligen! vilken fantastisk tur du har ***

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 3. Hur många såna fina klänningar blir kastade..folk förstår inte vilken skatt det är för nån annan..jag vore jättelyckligt. Så underbart att du fått dessa skatter..

  SvaraRadera
 4. Underbart! Den generationen förstod att spara, återanvända och ta tillvara på saker.

  SvaraRadera
 5. Lycko dej som har förståndet kvar :)

  SvaraRadera
 6. Wohooo vilken fest ! Och nyfiken blir jag på ditt kommande inlägg.

  SvaraRadera
 7. Men My god vilken skatt! Och vilken historia! Väntar med spänning på uppföljaren!

  SvaraRadera
 8. Hej Lina! Jag har länkat till dig idag! jag vill tacka dig så himla mycket för inspirationen jag fick här hos dig! Vi har
  äntligen bestämt oss för vardagsrumstapeten. Det blir den grå varianten av Katarina som får bo hos oss. Den tro jag blir bra
  till det väldigt blåa i våran hall! tusen tack ****

  kramar Lycke

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin