torsdag 7 november 2013

Jennys husMinns ni detta fantastiska men öde hus som jag skrev om för ett år sedan?
Det huset jag drömt om och dreglat över sen jag var liten.
Förra veckan när jag var hemma i Falun så kikade jag såklart till huset som vanligt och höll på att tappa hakan när jag såg att det inte bara satt riktiga fönster på huset utan att det även LYSTE i fönstren!!!
Självklart kunde jag inte hålla mig utan fick såklart lov att knacka på.
Tur nog så fick jag och barnen komma in och kika. ( efter att jag smått frenetiskt och flåsande förklarat min livslånga kärlek till huset och hela historien..) De som bodde där hade precis flyttat in, så det var allmänt flyttkaos. Det gick bra att ta bilder hit till bloggen och jag lovade såklart att fota så att inget av flyttkaoset kom med på bilderna.( därav alla tak.....)
Gud vilken känsla det var att få gå omkring och titta i det här huset som man drömt så länge om. Nästan som att få träffa en kändis. (Jag trodde det bara var textilier som kunde påverka mig så, men tydligen hus också..)Spår av att huset stått öde en längre tid,.....Det visade sig att huset tillhörde en tryckerifirma , Strålin och Persson, som ligger alldeles intill.
Tydligen så har allas vår folkkära Jenny Nyström ( hon med tomtarna) bott i just detta hus på 40-talet då hon ritade vykort för just Strålin och Persson.
Jag får dåndimpen!!!

( skärmdump från Strålin och Perssons hemsida)

Om huset nånsin blir tomt igen, lyckas slippa undan en renoveringsmarodör som river ut allt, slår ut väggar osv samt om jag nånsin blir miljonär..så ska jag minsann köpa detta hus och flytta det till mig. Vart jag än bor. Huskärlek i högst grad!
Let´s hope!6 kommentarer:

 1. Men G U D! Det är huset där nere innanför rondellen va? Som ligger efter vägen upp till handelsträdgården som ligger mittemot ett annat fantastiskt ödehus, som jag inte minns namnet på. Är det det? Bra att du knackade på, det skulle jag också ha gjort, helt klart!

  SvaraRadera
 2. Japp! Det är precis det. Och det andra huset du tänker på är Rottneby herrgård. En sorglig historia där en norrman köpte stället för skogen. Sen blev skogen naturskyddsområde och han bara sket i allt och låter det förfalla...../ Lina.OJ

  SvaraRadera
 3. Underbart! Jag kan också bli kär och få dåndimpen över hus.

  SvaraRadera
 4. oj vilken fantastisk grej!!! att du fick kika in i det och att Jenny Nyström bott där och alltihop! vet precis hur det känns det där :) Såg ett hus när jag var liten och hälsade på bekanta till familjen..varje gång vi var där så undrade jag över detta hus. om jag någonsin fick kika in där vore det fantastiskt! och detta tornhuset var ju enormt fint! hoppas miljonerna trillar in en dag..
  och jag visst väl du skulle gilla lamporna :) gjorde lite kap på tradera och loppisar och så vips var de fyra! får se var de ska sitta..hmm.., trevligt bekymmer, hehe..
  såg du klänningen förresten? kanske borde skicka dig en bättre bild..!?!

  fredagskramar Lycke

  SvaraRadera
 5. Åh va lycklig jag blir! <3 Även jag har ju varit förälskat i detta fina lilla hus i alla dessa år och det värmer ända in i hjärteroten att det äntligen får leva upp och bli ett hem igen <3 Hoppas verkligen att dom vårdar det rätt och inte förstör all dess charm <3

  SvaraRadera
 6. Bruckheimer also confirms previous replica handbags reports that this fourth film will take a different direction from the previous two though it still ties into the end of Pirates of the Caribbean: At World's End, which replica rolex left off Barbossa and Sparrow seeking the Fountain of Youth.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin