måndag 25 november 2013

Kan ni hjälpa mig?


Hej hå vad dålig jag är på att blogga nu för tiden...
Dålig på att sy är jag visst också nu mer.
Ateljen ser mig så sälla nu för tiden att den riktigt jublar och öppnar dörren på vid gavel när jag närmar mig.
Det finns flera anledningar till detta såklart. En är att en medarbetare på skoljobbet blivit sjukskriven så att jag får hoppa in för henne. Himla synd, hoppas såklart hon blir frisk snart.
En annan anledning, som jag inte trodde var möjlig, fick jag en ledtråd till för en tid sedan.
Jag hade öppen ateljé för Slöjdhuset i Ronneby och en av deltagarna frågade mig om det inte var så att jag riktigt längtade till ateljén ibland. Efter att ha funderat ett tag slog det mig att jag faktiskt inte gör det längre.
Ateljen brukade vara mitt andningshål. Mitt eget ställe på jorden där jag kunde vara lycklig i mig själv och med min kreativitet och mina tyger. Ett ställe där jag kunde leva helt efter eget hjärta , egna tankar och egen tid. Iväg från kaoset där hemma. Min borg.
Men nu när kaoset är borta, lugnet sänkt sig och mitt hem blivit mitt och barnens så trivs jag lika bra där. Nu kan jag andas hemma, på riktigt, så då blir ateljen inte lika nödvändig. Jag ska såklart inte sluta sy, men flödet sprutar inte desperat som en ilsken vulkan längre. Nu sipprar det istället sakta och lite eftertänksamt. Som en vårbäck som letar en ny väg. Och jag tänker inte skynda på den. Snart hittar den rätt och vem vet, kanske blir den en flod eller kanske en tjärn.

Den här blusen sydde jag iaf för några veckor sedan. Tyget hittade jag i en tyggrupp på facebook och det räckte precis till blusen.Om ni vill se bilder ifrån när jag hade öppen ateljé så finns det hos fina Marjatta.


Hemma har jag ännu en gång haft Kimzallabim på besök. Denna gång gällde det en fuktig och trasig planka i golvet samt lite annat fix och don.
Något jag själv däremot kan fixa men har lite beslutssvårighet inför är tapetsering.
Har varit kär i en tapet läänge men inte kunnat bestämma mig. Ni kanske kan hjälpa mig?

Det här är de tapeter jag har i huset nu.
Hall, sovrum, vardagsrum och glasverandan.


Tror ni tapeten här nedanför gör att det hela likssom blir för brun/grått?
Blir det lungt och fint eller lervälling i cirkustältet?
Funderar på köket eller bakre hallen.( köket är för övrigt inte heller grönt längre utan ljusgrått...)


Vad säger ni?


7 kommentarer:

 1. Hej jag tycker tapeten är jättefin:-) Följ din magkänsla...om det är den här tapeten som kändes bra från början så är det den du ska välja:-)

  SvaraRadera
 2. Kimzallabim... Fniss... Kanske ännu en orsak till lugnet i själen ;)
  Vacker blus i vackert tyg :)

  SvaraRadera
 3. Men magkänslan säger ja till så många tapeter!! :-)/ lina.oj

  SvaraRadera
 4. Det är ju det som är problemet! HUR kunna välja EN tapet när världen är fylld av tmagiska apeter. ;) Jag tycker den är fin iallafall och grått är en ljuvlig färg att ha som bas. Kan inte bli fel. OCh fina tankar också. Så BRA att hemmet blivit den bästa vilo/skapar platsen!

  SvaraRadera
 5. * sätter pa sig inredningsarkitekthatten *
  Jag skulle saga att det ar mer av en hall-tapet i stilen, och om du redan malat koket ljusgratt sa kan det bli lite oppressivt med gra tapet också...nat ljusare eller tuffare dar skulle kannas fräschare och fa de graa luckorna att sta ut mera.
  Jag tycker dina olika tapeter ar underbara ihop just for att de ha det lugna brun-graa gemensamt men med de rosa klickarna for att lysa upp och hindra dem fran att bli lervalling, som du sager, sa jag skulle kora pa med den fina tapeten i hallen och lacka till färgklickar i accessoirerna.

  Om man nu ska ha asikter och sa... :)

  SvaraRadera
 6. Här syns den tapeten på plats. Ser urfint ut elr hur. :) http://siltakulma.blogspot.se/search?updated-max=2013-04-25T23:39:00-07:00&max-results=7&start=21&by-date=false

  SvaraRadera
 7. After the recent casting additions of Ian McShane replica chanel and Penelope Cruz, producer Jerry Bruckheimer sat down with MTV to confirm some details for Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Confirming rolex replica previous reports that McShane ("Deadwood") would be playing the feared pirate Blackbeard in this fourth installment of the blockbuster rolex submariner replica franchise, the producer says that Cruz's character will directly relate to his villainous role.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin