tisdag 31 december 2013

My fellow textilnörd

Nej, här kommer inget " Gott nytt år och hurra" inlägg, utan nåt helt annat. ( Märks det att min jul och fadderullan protest inte gått över ännu?) Här tänker jag istället berätta om ett besök hos min vän Margatetha.
Hela familjen har precis kommit hem ifrån en resa till mammsen i Luxemburg och en av de saker vi gjorde när vi var där, förutom att hänga i lekparker och busa på äventyrsbad, var att hälsa på Margaretha.
Vi lärde känna henne 1995 då vi flyttade till Luxemburg och på den tiden var jag mest bekant med hennes dotter Estella som är i min ålder, medans mamma var mest bekant med Margaretha då dom träffades i jobbet. Men med åren som mitt textilintresse vuxit sig större och större så har även jag och Margaretha hittat varann i form av gammalt gediget textilnörderi. Och då framför allt lapptäcken.(jag vet att jag nämnt henne här på bloggen tidigare då vi har bytt tyger med varandra några ggr.) Hon har också en egen blogg som heter Les petites Marguerites. Här följer lite bilder på hur det ser ut hos henne: en total textil och mönster overload som gör en yr i huvet, på ett bra sätt.

Sähär ser det ut i hennes syrum. En bit av ena väggen alltså...


Och här är hennes , av mig, hett eftertraktade bokhylla i tv rummet. Full av böcker om textil och handarbete. Jag skulle kunna botanisera där i veckovis.


I köket trängs blommiga franska serviser med gamla emaljkannor och udda koppar.


I soffor , i fotöljer ,i korgar och på stolar ligger det underbara textiler i drivor.
Och i trappen till övervåningen hänger det gamla lapptäcken.


I hallen hänger det underbara rysska pappersklipp.


I hennes syrum hittar man delar av gamla lapptäcken, påbörjade projekt och tyger i alla vrår.
Och har man tur så kan man få med sig lite godbitar  hem :-)Nu väntar nyårsfirande, som jag inte alls är så sugen på. Men jag ska ändå ge mig iväg till en stor sekelskiftesvilla i Kyrkhult en sväng, det är ju alltid kul att få klä upp sig lite. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag att vara hemma i huset igen , luffsandes i mina innetofflor innan kl 22.

( om ni väldigt gärna vill ha någon slags "mitt 2013" inlägg så säg till så knåpar jag ihop nåt.)

5 kommentarer:

 1. det vore jättekul med ett "mitt 2013"

  SvaraRadera
 2. Vi var bara hemma lufsandes. Helt underbart om jag får tycka :) Önskar dig ett mycket gott nytt år fina du *+*+***

  ~Lycke

  SvaraRadera
 3. Jag skyndade mig hemåt redan kvart över tolv. Jätteskönt att få vara hemma. Har nog blivit lite bekväm o enstörig med tiden :). O Margaretha... Vilken skatt hon verkar vara. Skulle oxå vilja känna ngn som hon :)

  SvaraRadera
 4. Goptt nytt år på dej och tack för att du delar med dej av din kreativitet här på bloggen. Diggar! (Men undrar om du prövat och valt bort jämn vänstermarginal för texten, för mina fyrkantiga ögon är det så väldigt mycket lättare att läsa då men det kan förstår vara olika.) Stor kram och lycka till på det nya året. Hoppas att det får inledas i hälsans tecken!! Flisan

  SvaraRadera
 5. Pirates of the Caribbean: On Stranger hermes outlet Tides will hit theaters May 20, 2011.
  wessmith1966: I second the fendi outlet reaction to Keira Knightley and Orlando Bloom's characters. Their stupid love story overshadowed what hermes replica could have been a much more interesting plot.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin