måndag 10 februari 2014

Sytt, faktiskt..

Lite har det ju faktiskt blivit till i ateljén ändå. Som dessa två klänningar till tjejorna här hemma.
Tyget köpte jag för evigheter sen i Stockholm, sen har det bara blivit liggande i ateljén. Det blå/röd/vita har vi ett nattlinne i från 70-talet i här hemma, så när jag såg det i nytryck blev jag lite nostalgisk.

Först fick stortjejen sin klänning. Hon älskar klänningar man kan snurra med så denna blev en sann succé.
Helcirkeljkol ska det vara såklart.


Men nu blev ju lillsyrran grön av avund. Skulle inte hon också minsann få sig en snurrkjol?!
Jodå, visst gjorde jag en till. Fast det blir ju inte så mycket tyg i en så liten helcirkelkjol, men hon verkade bli nöjd. Nu kan dom snurra i kapp här hemma.


Var för övrigt i ateljen idag, fast jag var ungefär så trött som på bilden här så jag sydde inte riktigt i samma takt som jag brukar..

 
Och sist men inte minst måste jag bara visa denna fantastiska matchning.
Köpte denna lilla broderade väska i Köpenhamn för någon vecka sedan. Den är jätte gammal och till och med allt det svarta utgörs av korsstygn. Helt galet!
Tänkte när jag köpte den att jag nog aldrig skulle hitta ett bra tillfälle att använda den, utan bara beundra den upphängd på en vägg eller nåt. Men nu i helgen var jag på en folkmusikfestival  i Olofström och matchde denna lilla skapelse till min blommiga klänning. 
Funkade ju hur bra som helst!


I Köpenhamn blev jag och mina elever för övrigt utslängda från en vintagebutik.. 
That´s a first!.. Dit går jag nog aldrig igen. Otrevligare butiksinnehavare får man leta efter. Blä!


8 kommentarer:

 1. Åh, fina tjejer!!!/Anna

  SvaraRadera
 2. ojoj..galet galet fint med väskan och klänningen. Helt bedårande underbart och jag blir alldeles grön här uppe i norr (ler) önskar igen jag hade dina sykunskaper.. Tycker flickorna och deras
  klänningar är helt underbar också. vackraste av vackra liksom. och jag minns tydligt hur glad jag var när jag var liten och fick en nysydd klänning. magiskt..
  Ville fråga dig om en sak också..har börjat alldeles precis med instagram och undrar hur jag hämtar bilder därifrån till bloggen?

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 3. Hej lycke! Alla bilder jag tar till Instagram hamnar ju automatiskt i min telefons bildmapp eftersom jag tar bilderna med telefonen. Sen msilar jag bilden till min mail från bildmappen. Spar ner bilden på datorn från msilen och laddar upp från datorn till bloggen. Klart!! /lina.oj

  SvaraRadera
 4. Mailen... Inte msilen....

  SvaraRadera
 5. hihi..då förstår jag, det var mailen du menade :) jag sitter och försöker med detta nu, men jag är ju så fasligt oteknisk! vilken format skickar du bilden till mailen i? som den är eller liten, mellan eller stor? och hur får man in den i bildprogrammet sen. är det via "forward"?

  kram igen, Lycke

  SvaraRadera
 6. Tror bestämt det gick nu! Tror jag valde den där medelstora. och sen när jag fick in dem på bloggen så kunde jag föra över dem till google + via en väg längst till höger...och därifrån hämtade jag in dem
  till bloggen direkt. fast jag har dem inte i något bildprogram..

  kram igen, Lycke

  SvaraRadera
 7. Alltså, på blogspot trycker man bara på bildikonen när man ska skriva inlägg så laddar man upp en bild från datorn. Har aldrig nånsin använt Google plus../ lina.oj

  SvaraRadera
 8. It's a rental for sure chanel replica but i wouldn't mind seeing again. Visually cool hermes outlet looking and the artist in me digs that.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin