tisdag 16 september 2014

Copenhagen Tweedride

I lördags var jag alltså på något som hette Copenhagen Tweedride.
Fenomenet med just tweedrides uppstod i London för några år sedan då folk tyckte att staden saknade en ordentlig cykelkultur. Att cykla och samtidigt hylla tweeden har sedan dess blivit ett vinnande koncept. Årligen cyklar nu 500 Londonbor sin tweedride samt att denna happening även upptått i andra städer som tex Tokyo, Madrid, Stockholm och Köpenhamn.

Årets Tweedride i Köpenhamn sammanföll med deras Golden Days festival och hade 1914 som årstema. Självklart fick jag lov att sy en egen outfit då jag inte ägde något i Tweed.
Såhär såg jag ut. ( foto taget av sploosh.dk)


I början av turen ösregnade det men sen klarnade det upp. Under hela turen hade vi också sällskap av två killar med stora högtalare på sina cyklar som förgyllde cykelloppet med aldrig sinande 20-tals jazz på högsta volym.

( Bilder lånade av Janek Mastek)Så himla många stiliga typer!! 
Varför ser inte män ut såhär jämt?!


Här är hela gänget samlade på trappan.


Efter cykelturen var det prisutdelning för bla bästa klädsel dam och herr, snyggast cykel, snyggast skägg osv. Jag vann första pris i kategorin "bästa detalj" då jag hade sytt min outfit själv. Så himla roligt!! Jag passade också på att bli världskändis i dansk teve såklart.

Dagen var fantastiskt rolig och det var så kul att få möta alla dessa underbara människor. Alla får första pris av mig för utmärkt stil!! Om ni vill se mer foton från dagen så kan ni kika in på deras sida på facebook. Den heter Copenhagen Tweddride.

2 kommentarer:

  1. Så roligt det ser ut, det måste ha varit en underbar dag. Och så mycket fina kläder; både dina och andras. Jag håller helt med dig om att karlarna ser stiliga ut; detta är ett klädmode som man skulle önska att det kunde återuppstå.

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det så! Tänk om män kunde skippa sina vanliga jeans och tröja och klä sig med stil....

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin