tisdag 28 april 2015

April

På påsklovet packade jag in kidsen i bilen och drog till hemlänet, Dalarna. 
Där var våren långt borta, vattenståndet i sjön rekordlågt och landskapet såg ut att ses genom ett grådassigt instagram-filter. Barnen jublade dock över det bästa med hela resan..snö!!! Inget vi kan skryta med att ha fått här nere i södern i vinter.


Här nere i Blekinge är våren gott på frammarsh. Nya tunnare sommartäcken behövdes till barnen. Bara att fixa. Testade två mönster jag inte sytt förut.
Vitsipporna täcker skogsmarkerna här nere och skogen har blivit grön. Älskade vår!
Bilden här nedanför är tagen på mitt favoritparti av min morgon jogg/promenad som jag numera har för vana att göra på helgerna. 8 km njutning i fantastisk natur. Som att röra på sig och meditera samtidigt.Och sen kanske ni sett detta. Mitt hus kommer med i nästa nummer av tidningen Retro.
Reportaget fotades för två år sedan, så det är ju inte mycket som är sig likt. Men jag har sett bilderna dom ska använda och dom har verkligen fått mitt hem att se sådär snyggt och proffsigt ut. Nästan så jag undrar om det verkligen är jag som bor där.

Håll utkik i handeln 11 juni.3 kommentarer:

 1. Oj vad spännande med tidningen. Grattis till det. Fina täcken!

  Anna karin

  SvaraRadera
 2. Så vackra täcken! Hur gör du när du klipper ut lapparna- använder du skärmaskin eller sax?
  Har bara sytt lapptäcken med rutor- jo en gång med hexagoner också.
  Men skulle va kul å testa blockhus eller vad det nu het.
  Ha en superhärlig maj!/ Elin i Skellefteå

  SvaraRadera
 3. Hej Elin. Jag kör med rullkniv och quiltlinjal. Ett enkelt men roligt mönster du kan testa är rutor som är ljus/mörk på diagonalen. Kan kombineras i oändlighet till fantastiska mönster. Ta två kvadraten, en ljus en mörk och lägg på varandra räta mot räta. Markera diagonalen från hörn till hörn. Sy sedan en raksöm på vardera sida om sträcket med 7mm sömsmån. Klipp sedan upp längs diagonal-markeringen. Vips har du två rutor som är mörk/ljusa. Lycka till!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin