lördag 13 maj 2017

En bal på slottet.


Igår var det dags för vårbal på jobbet igen. Självklart fick jag en idé till att sy en egen balklänning så det gjorde jag. Inspirationen fick jag som vanligt ifrån Pintrest. Dessa bilder kollade jag på extra mycket. Ville ju ha något med fall och lyster , lite drapering och mycket extra tyg och tyngd..

Och såhär blev den. ( fotad i kasst toa-sken i brist på fotograf och bra ljus..)


 Tyget hittade jag på Stoff o Stil. Det är en buteljgrön viscose-sammet. Helt underbart tyg! ( finns även i svart, blå och röd. Röd är den enda färgen som jag inte köpt tyget i ännu.) Det är himlans svårt att fånga lystern i tyget,..bättre bilder än denna kommer nog så småning om.

Till detta behövde jag ju också en jacka kom jag på. Kvällen innan...Så jag tog lite smått och gott jag hade hemma och sydde en kappa inspirerad av 20-talets overseize kappor i sammet. Dessa bilder är även dem från Pintrest.
Och här är min! Den blev sjuuukt skön. Sydd i mörkgrönt sammetstyg med påsydd löskrage samt polyester foder. Den krussidulliga appplikationen är rester av en gardin jag sydde till ett av barnens rum för ca 7 år sedan.
Balen i sig var mysig. Det var värt all stress på jobbet för att jag skulle få se mina elever i deras tjusiga egensydda klänningar!


Och som en liten bonus så fick jag himlans roligt hår av att glömma ta ner balfrisyren innan jag gick och la mig :-)


2 kommentarer:

  1. Vilken fantastiskt fin klänning! Och jackan. Så skicklig du är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack!!! Tyget var en riktig utmaning, men det är av den typen som ger det man syr "the million dollar look" :-)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin