tisdag 11 juli 2017

Tidsresor


Nu har jag varit ute och tidsrest igen. Jag har bla varit och hälsat på i mitten av 1800-talet på Kulturens Östarp. En jätte fin gammal skånegård komplett med grisar, gäss, getter, vackra korsvirkeshus och en mölla. Mycket väl värt ett besök om ni har vägarna förbi.Förutom allt de vackra så hittade vi en liten stubbe....Sedan har jag också hälsat på i det skånska 900-talet, nämligen Foteviken.
 Tyver så regnade det mest, men med ylle från topp till tå så var jag inte kall en enda sekund.

De tre vise männen och jag,...
Jag lämnade blinget hemma och körde lite mer avskalat i år.

Och här är Dag med den tjusiga ulltunikan som han beställt av mig i hirdens färger.Och snart är det dags för mig att dra i väg till vikingatiden igen, och självklart så sätter den kreativa ådran igång och spruta iväg ideer igen. Tydligen så behöver jag sy en massa nytt i år igen... det går liksom bara inte att hålla det inne.
Så hittils har det blivit en ullöverklänning i blå/vit diamantkypert, samt en tunn ullunderklänning färgad med tuschlav.

Sen har jag börjat traggla bandvävning igen. Försöker klura ut nya mönster. Går sådär..


Och så fortsätter jag färga. ( ja, jag vet att det mesta på vikingatiden antagligen var typ grått,...men det är ju så rooooligt!)
Här har jag färgat över det blå/vita tyget med tuschlav. Och ikväll färgade jag med min egenodlade vejde. Nästa år ska jag sätt minst två stora odlingslådor så det räcker till lite större grejer.5 kommentarer:

 1. Så roligt när du skriver om vikingakläder, växtfärgning och bandvävning. Det är verkligen fascinerande.
  /Mia (gammal trogen bloggläsare)

  SvaraRadera
 2. Åh vad glad jag blir!! Blir ju lite orolig ibland eftersom bloggen liksom bytt inriktning lite sedan den skapades. Tack för att du fortfarande vill följa mina textila äventyr. / Lina oj

  SvaraRadera
 3. Gillar verkligen att du visar vikingakläder mm.. fortsätt i samma stil..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul! Snart kommer det ett inlägg som BARA handlar om det! /lina

   Radera
 4. Men du! Allt var inte alls grått på vikingatiden så du kan bara fortsätta att färga! Vi får ha ett samtal om det här nästa gång vi ses. :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin