onsdag 22 december 2010

Svunna tider & glada minnen

Imorse när jag vaknade hade vi is på insidan av fönstren. Med -24 grader ute och gamla tvåglasfönster blir det väl så. Isen fick mig att tänka på en gammal kompis som jag inte träffat på år och dar. Hon var en sån där speciell person som för alltid lämnat spår i mig. En sån man kan sakna fast man inte hörts av på flera år och inte ens vet var dom bor. Hon gick i min klass när jag bytte till ny skola i fyran.Hon var en liten pippi långstrump i ett litet villa villerkulla. Hon bodde där med sin mamma som var lärare. När jag och alla andra bodde i mexitegel villor med furu kök, så hade dom udda pinnstolar, breda plankgolv och 50-talskök med lutande luckor. Vi hade garage och uteplats, dom hade hemmasnickrad veranda och brygghus på tomten. När vi renoverade målades allt vitt, dom målade väggarna havsblå och saffransgula. Vi läste Julianne och jag av Inger Edelfeldt, gick ut i skogen mitt i svarta vinternatten med bara en lykta med levade ljus, lyssnade på Jimi Hendrix och spelade Kalaha med blåa glaskulor.Och på deras fönster, vid den orangea julstjärnan och de mörkblå glasdropparna var det alltid is på insidan av fönsterrutorna.
När jag sedan kollade min mail i morse hade jag fått ett emal av henne, hon ville köpa en katt av mig! Vilken sammanträffande att jag skulle tänka på henne just idag.


Jag i hippie mundering i hennes sovrum, vintern 1994.

5 kommentarer:

 1. Men åhhh ,visst är det mysigt med minnen och vilka härliga sen då! och tänk att hon ville ha katt:-)

  SvaraRadera
 2. Jag har också varit med om det att jag drömde väldigt tydligt om en gammal klasskamrat som jag inte träffat på minst 15 år, och sedan när jag kollade mailen så hade hon mailat mig. Det var underligt, men jag tror att hennes tankar på mig innan hon mailade fungerade som energier som jag måste ha känt av.

  SvaraRadera
 3. Vilket sammanträffande!
  Och vet du vad? En sån rosa klänning som du har på bilden har jag också. Jag har fått den av min mamma. Den var hennes favoritplagg när hon var gravid med mig. :-)

  SvaraRadera
 4. Åh, jag vet vem du menar!!
  En riktigt god och glad julhelg önskar jag dig lilla Lina!

  Julekram från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. ja eva, du vet ju vem det är! glad jul på dig med!/lina.oj

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin