tisdag 4 juni 2013

Klännings och lampdregelVetni vetni vetni va?!
Jag har fått låna världens roligaste, coolaste vintage klänning av ingen mindre än Elisabeth Dunker. ( Fine little day) Jag har dreglat över denna klänning på Pintrest och på nätet länge och tänkte tillslut att jag bara MÅSTE få göra en uppmätning på den. Så jag tog kontakt med Elisabeth som helt sonika skickade klänningen till mig. Utan att ens veta vem jag är...Modig tös det där.
Så nu ska här göras uppmätning minsaann. Klänningen är för övrigt helt fantastisk. Sydd både för hand och på maskin. Den har fantastiskt fin mönsterpassning, klädda knappar och vändsydda knapphål. Dessutom är den egentligen ärmlös. "Ärmarna" är en liten jacka som går att knäppa av... Jag dööör vad fin den är!

Nåt annat som gett mig snudd på ståfräs idag är denna beställning jag sytt till Svensk Slöjd.
Tre till ska det bli.Två vita och två svarta totalt. Modellen heter Elsa.


Ja,.. sen var jag hemma hos min lärarkollega Ylva här om dagen och blev tokkär i denna lampa med pärlfrans. Farmor-nostalgi, kitch och moulin rouge i en och samma lampa. Löv it.


Jag kom såklart att tänka på lampan med stort L som hängt hos stans antikhandlare i över ett år. Jag har suktat och suktat men inte kunnat köpa den då den kostat 450:-..
Men efter att ha varit hos Ylva så kunde jag inte hålla emot mera. Jag åkte till antikbutiken och tittade igen. Jodå, den fanns kvar. Jag synade den noga. Plötsligt hittade jag inte prislappen. Den hade väl ramlat bort tänkte jag. Jag gick till mannen i kassan och undrade lite om lampan. Självklart påpekade jag att den saknade några pärlfransar plus att den saknade kontakt. Han sa att den var min för 200:-.
Jippie!!!! När han väl tog ner den hittade vi prislappen där det stod 450:-.. men men. Såld var såld ;-)

Väl hemma fixades det kontakt plus att jag lagade pärlfransarna genom att flytta andra fransar från ett ställe där bandet gick omklott. Tada!!! Nu hänger den i min hall och glittrar hela dagarna.
Ibland har man tur att man gillar sånt som ingen annan verkar vilja ha.


3 kommentarer:

 1. O vad fint alltihop!!!

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk klänning. Och lampan är ju helt ljuvlig. Grattis till ditt utmärkta fynd.
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Klänningen till Svensk Slöjd... Det är ju ganska precis en sådan modell jag tänkt skicka till dig för avritning. Fast min har trekvartsärm. Den ser SUPERFIN ut!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin