söndag 5 september 2010

Slöjd bröllop!

Det var såklart ett helt fantastiskt bröllop!( Som det alltid är när man får vara med när två totalt förälskade människor " får" varandra.)Fyllt av kärlek, goda vänner och slöjd. Både bruden och brudgummen har ett förflutet inom slöjden. Bruden har varit ungdoms hemslöjdskonsulent i Blekingelän och brudgummen är hårdslöjdskonsulent i Kronobergslän. Många av parets vänner är ju såklart slöjdare även dom så det blev många, vackra , hemmagjorda presenter. Bröllopskuddar, brudpallar, brudtäcke ( från oss), en vacker svinblåslykta, en ljuskrona mm...En riktig fröjd för ögat.

De lyckliga tu ,...
Och jag klarade mig fint med min improviserade utstyrsel. Blingblinget syns i och för sig inte på kortet, men det kom fram senare på kvällen under middagen. Jackan fick jag mycket beröm för och det var få som anade att den faktiskt var 100 år gammal.
Morgonen efter bröllopet tog jag och barnen en promenad runt på ön. ( Vad annars ska man göra när barnen vaknar kl 06.15 och festen slutat bara någon timme innan och alla andra ligger och sover,...) Vi kom ner till en liten söt hamn där det låg lite "söta småbåtar,..". Inga ekor eller små segelbåtar där inte.Bara vita skinnklädslar och mahognydäck i prisklasser långt över vårat hus.
Kändes som en ganska stor kontrast till gårdagens bröllop med hemvävda linnedukar och svarvade träskålar.
På väg hem igen drog vi med oss ett gäng slöjdare för en snabbfika i Tokaryd.
På bilden syns inte mer än två hemslöjdskonsulenter och en träslöjdslärare.
Samtliga har också gått på Sätergläntan i Insjön där jag och min käre make träffades en gång i tiden, och så även brudparet.
En underbar skola för slöjd och, har det visat sig, även kärlek :)
Kika gärna in på hemsidan :http://saterglantan.se/
Skriv in dig på en kortkurs vetja. Kanske möter du en kärlek där du också :)

2 kommentarer:

  1. Vad kul! Och du var jättetjusig. Du hade säkert kommit undan med helsvart också, jag tror folk har viss förståelse när man är höggravid, men det där var ju så mycket roligare!

    SvaraRadera
  2. tack tack! problemet är ju att man vill känna sig snygg själv också, och det är ganska svårt när man är smått överdimensionerad på mitten :)( lina.oj

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin