måndag 25 juni 2012

Det är mycke nu...


Idag har jag jobbat i ateljén i nästan 12 timmar...
Jag har under tiden hunnit med att konstruera två stycken olika klänningsmönster i storlek S och XS samt sy upp dessa i ett exemplar vardera. Sen har jag också klätt om en halv soffa och sprungit på stan och handlat knappar ,dragkedjor, tråd och mellanlägg. Den klänningen jag lade ner mest krut på är den på bilden. Den blev jätte bra och det kändes bra att hänga ut den till försäljning. När jag endast hade två knapphål kvar att sprätta i sista momentet så slant jag med sprättkniven och skar sönder tyget hela vägen ut till kanten av knappslån. Så typiskt. Bara att sicksacka ihop på maskin och laga. Suck. Så jag får behålla den själv. Trasiga men lagade kläder säljer jag inte i butik. Modellen har jag hittat på själv, men inspirationen kommer från en tjej på Instagram som kallar sig "Dottieangel". Himlans tjusiga kläder gör hon i amerikanska quilttyger blandade med secondhand fynd. Önskar dom tygerna fanns att få tag på här i landet. Dom är ju så fina.

Worked for almost 12 hours today. Among other things I made this dress.
It was supposed to be sold, but something went wrong and as it turned out I am keeping it myself.

8 kommentarer:

 1. Åh vad typiskt! Går det inte att byta ut knappslån då? Annars får du dig iaf en fin klänning, även om jag förstår att det känns surt.

  SvaraRadera
 2. Det blir ju så mycket meck om man ska byta knappslån. Bla så måste man ju sprätta delar av kragen osv. Det blir inte snyggt heller när man sprättat för mycket. Jag får sy en annan helt enkelt. :) /Lina.OJ

  SvaraRadera
 3. Så himla fin! Ska genast kolla in Instagrambruttan!

  SvaraRadera
 4. Jättefin klänning! Den är finare än dem hos dottieange.

  SvaraRadera
 5. Underbar klänning, synd att den gick sönder lite. :/
  Du har väl förresten sett Dottie Angels blogg också? Så himla inspirerande. Nu håller hon på med en bok också. Och så brukar hon ha nånslags workshops i "granny chic style"-sömnad. :) Gör de finaste förklädena och har ett alldeles fantastiskt hem fyllt av omgjorda loppisfynd, blommiga tyger och annat ögongodis.

  SvaraRadera
 6. Underbar klänning! Är tyget något second hand-fynd eller finns det kanske tom att köpa någonstans? Skulle du göra mönster i större storlekar så är jag väldigt intresserad av en sådan klänning!

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt fin klänning!!! Så synd att du var tvungen att laga.

  SvaraRadera
 8. Till Linnea: Tyget finns för närvarande på rea på stoff och stil. Skynda skynda!!
  Och självklart gör jag även större mönster. Vilken storlek efterfrågas?

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin