torsdag 14 juni 2012

VästSydde en ny väst till sonen idag, den ska han ha på skolavslutningen i morgon.Den jag sydde när han var fem år hade blivit för liten.Och den jag sydde till honom när han var tre var definitivt för liten. Jag blir så glad av att han vill ha dräkt liknande kläder på sig .Ingen annan i hans skola har ju liknande kläder på sig. Mest vita skjortor, "tuffa" jeans och kanske lite jox i håret så att det spretar lite. Jag tycker han är modig och det värmer mitt lilla mamma hjärta. Jag och flickorna ska ha våra Stora Kopparbergs dräkter ( Falun) på. Första gången vi alla tre blir likisar.Får fota så ni får se .Det här blir fjärde gången dräkterna åker på här nere blekinge.Det brukar bli sån uppståndelse. Folk tittar, pekar och ler.Ja, folk blir glada av att se att dräkterna används.Kanske blir dom sugna på att plocka fram och damma av den egna släktens dräkter. Det hade vart nåt det. Att inspirera andra.
Tänk om man kunde det.

7 kommentarer:

 1. Det är så fint med dräktklädda barn och vuxna!
  Jag har skolavslutning i morgon och det lutar åt dräkt (Östra härad Småland) om den passar...
  Till nästa år så passar min första dräkt till min Tösa (Västra härad Småland).
  Ser fram emot att se bilder på er :-)

  SvaraRadera
 2. Men det är ju det du gör!! inspirerar alltså! önskar mig en sådan fin väst till min son, du har ingen till salu, i liten nybliven 4-åringsstorlek (st. 98-104)??

  SvaraRadera
 3. Vilken fin väst du sytt till sonen! Kul med uppståndelsen och det är ju så fint att dräkterna står sig genom tiderna

  SvaraRadera
 4. Hej! Vad glad jag blir att något litet barn vill vara fin. Mins son vägrade, ville ha sina vanliga kläder. Jag var glad att de var någorlunda rena. Dessa små barn de har så mycket vilja ibland och jag tycker att på skolavslutningen skall de väl få gå klädda som de vill, så även om jag tyckte det kunde varit fint med en skjorta så får jag tänka att han inte bestämmer vad jag skall ha på mig heller och inse att han är han. Men om han ser hur fin Lo är kanske han blir inspirerad till nästa år. Massa kramar Sara

  SvaraRadera
 5. Jag håller med Veronica, du inspirerar!

  SvaraRadera
 6. Tack å tack vad ni är goa.
  Tyverr har jag ingen väst i strl 98-104 liggandes. Ska fundera lite på vad det kan kosta att sy upp, om du är intresserad./Lina.oj.
  Ps: bilder på dräktkkädda familjen kommer snart.

  SvaraRadera
 7. Lina, du inspirera redan många, det är jag säker på:) Det är så härligt friskt att läsa dina inlägg! Läser alltid men kommenterar sällan... men det du skriver gillar jag alltid.

  Trevlig midsommar!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin