tisdag 21 augusti 2012

Fina boken.

Igår fick jag något alldeles extra i brevlådan. Nämligen Karin Holmbergs nya broderibok!
Jag  satte ungarna till att bada i plaskpoolen och smög undan med boken till ett lite gömt ställe i trädgården och kikade igenom den. Herre gud så fin bok!! Det är en sån där bok som man önskar att man hade kommit på att skriva själv. Massa fina bilder, skisser, inspiration och idéer. Beskrivningarna är enkla och mönstren finns i boken. Vissa broderier är enkla och ljusa, andra mer pampiga och färgstarka. Och oj vad jag önskar att jag kunde skissa sådär fint.Och brodera sådär fint.
Jag fick i alla fall lust att sätta igång med något på en gång. Vilket jag också gjorde....nästa dag.Det blev en dockan Karin som barnens kusin Doris skall få i namngivningspresent på lördag.
Jag gjorde bara om ansiktsbroderiet lite, annars är det Karins mönster.
( Så dessa dockor syr jag inte upp på beställning då det inte är min design)
När min minsta lilla tjej fick se dockan så vägrade hon släppa den, så nu måste jag sy en till till henne i morgon. Men den var så kul att sy att jag gärna gör en till i allafall.


5 kommentarer:

 1. återigen: FIN docka! :) jag blir så glad. du fick förresten gärna visa ett par uppslag ur boken, men inte lägga ut mönstren... men det förstår jag att du förstod. och du får naturligtvis behålla ditt ex!

  ha det bra
  /K

  SvaraRadera
 2. Ja jättefin och inte så lik allt annat man ser nuförtiden. Tycker du inspirerar jättemycket till broderi Lina, speciellt när du broderade N:s ritning. Kommer säkert köpa boken och försöka mig på dockan. Lagom mycket brodyr att börja med liksom.

  SvaraRadera
 3. Väntar att få boken vilken dag som helst.. Vad fin dockan blev

  SvaraRadera
 4. Superfin! En verklig vän!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin och annorlunda docka!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin