lördag 22 februari 2014

Äntligen!!

.......Och som i en handvändning så kom min sömnadslust tillbaka! ( kan det vara så att mina fynd av vintergäck och snödroppar i trädgården har något med saken att göra?) Dessa två plagg har legat i min idé- bank länge länge men inte kunnat ta sig ut ordentligt förens nu. Och plötsligt , när jag nu fått ut dom ur huvet, så verkar dom ha agerat som en slags propp för nu vill jag inte sluta sy igen. Men jag har beställningar som väntar på att bli uppsydda så jag hoppas jag får ateljetid snart igen.

Det här turkosa tyget köpte jag på Gittes stuvkälla i skåne i höstas och det har bara legat och väntat på den rätta klänningsidén. Det är någon slags viscose/bomullsblandning med lite struktur i tyget och himla fint fall. Det blev en liten dansklänning med kort puffärm, krage och klockad kjol.




Sen har jag riktigt länge velat sy ett par retroaktiga hängselbyxor i jeanstyg. Det svåra har varit att hitta något ordentligt jeanstyg som inte är blekt eller stretchigt. Men på Gittes hittade jag detta tyg samtidigt som det turkosa med prickar till klänningen.

Inspirationen har jag hittat bland bilder som dessa på Pintrest.


Jag blev toknöjd! För första gången på väldigt länge så har jag lyckats sy ett par byxor som jag faktiskt gillar. Dom är sydda som en lite vidare grundbyxa med lite längre gren ( så att dom inte ska skava i grenen när man böjer sig framåt eftersom det är hängslen på) Kanten i midjan är helt rak och framstycket på livet är en enklare konstruktion med insnitt taget från en vanlig grundform för liv, där alla insnitt flyttats till att läggas från bysten och neråt.  Knapphålen sydde jag för hand för att få den rätta looken. Väldigt basic och bra,och så jädra sköna!! Tror jag ska sy mig ett par i linne ochså någon gång,...när jag får tid.




8 kommentarer:

  1. Men shit å shit å shit vilka fina brallor!! Sånna vill jag ha! / Anna

    SvaraRadera
  2. Wow, den klänningen... Byxor... Hmmm... Lite ambivalent. Men jag håller me om att de e svårt att få till ngr som e snygga och sköna men jag tycker att du har lyckats bra här

    SvaraRadera
  3. Kklänningen var supersöt och byxorna vill jag bara haaaa... kul att du är på syhumör. Kram

    SvaraRadera
  4. Jättefina grejer! Med risk för att låta som en total idiot: Jag är impad av att du kan bestämma dig för att sy en grej - och så blir det så! Varje gång jag ska vara kreativ slutar det med saker som enbart med kisande ögon och massa goodwill ser ut som målbilden.

    SvaraRadera
  5. Vad ljuvlig klänning, tänk vackra sommarkvällar, brunbrända ben och gott vin. Jag känner mig alltid extra fin i klänning. Väldigt söt. Hanna

    SvaraRadera
  6. Brallorna ser supersnygga ut! Klär dig verkligen! Klänningen är förstås också väldigt fin, men det var extra kul att se ett par snygga hemsydda byxor!

    SvaraRadera
  7. Alltså åh vad fina ni är allihopa! Ni gör det kul att blogga. Tack! / lina.oj

    SvaraRadera
  8. Vilken fin blogg du har!!! Inspireras av allt; sömnad, inredning, festivaler! Ja rubbet! O den där röda kappan... Älskar den!
    Du har en ny följare!
    Kram Julia

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin