fredag 28 maj 2010

Tapethimlen!!


Idag har jag varit i tapethimlen,..eller tapetmecka eller,...ja ni fattar. Ännu en sån där pärla på landet där tiden och lagret stått stilla. Jag körde dit på kringelkrokiga vägar vid elva tiden och kom inte därifrån förrns vid 14 tiden... och jag lovar, jag hade kunnat sova över och botanisera vidare. Helt underbara tapeter i allsköns mönster och kvalitéer. Högt som lågt, provbitar på stående skärmar, hängande skärmar, provbitsböcker på golvet, under och över varandra i högar, välta, ståendes.....Jag vågar inte tänka på vad jag kan ha missat för att jag inte grävde ända längst in i alla vrår. Priserna och helt ok också. Jag gick därifrån med fem oöppnade rullar äkta retrotapeter för priset av typ EN rulle retrotapet i malmö-butik.
Självklart var det så att många av de riktigt fantastiska tapeterna var slut , speciellt dom som även var populära på det glada 70 talet, men jag lyckades hitta några riktiga pärlor.
Tyverr så var min budget inte den bästa så jag kommer nog att drömma hela natten om alla dom tapeter jag INTE köpte. Det värsta är också att dom som har butiken och huset ska flytta, och ingen vet vad den kommande ägaren gör med detta enorma tapetlager........man kan ju hoppas att det iaf inte blir container och soptipp...
Dessa fyra tapeter kom jag iaf hem med. Den rosa/lila/oranga ska lilltjejen ha i sitt rum har hon bestämt. ( min kamera är inte så bra att återge färger,...speciellt inte rosa toner så tex den med fjärilar kan se lite trist ut här på bilden. Men tro mig,.den är riktigt färgsprakande!)

7 kommentarer:

 1. Ååå va underbart!!! Var ligger detta mecka??

  SvaraRadera
 2. Ser helt fantastiskt ut! Fanns det mer än 70-tal där? Och jag undrar förstås samma sak som Lisa, vart finns detta ställe??

  SvaraRadera
 3. Hej hörrni!
  Nej ,det fanns inte bara 70 tals tapeter där, utan även 60 och 80-90 tal. Dock inte så sent som 50 tror jag. Hittade iaf inte nåt sånt, men då letade jag iof inte heller efter det. Stället ligger i Sälleryd.

  SvaraRadera
 4. Hej Lina.Har länge tänkt att åka dit men har hört att det är stängt där.Hur gjorde du? Linda .

  SvaraRadera
 5. Det är inte ett dugg stängt! Än så länge,..men dom ska ju sälja så gud vet hur det blir sen...

  SvaraRadera
 6. Då blir det antagligen en runda på tisdag!Snyggt det blev i tjejens rum! Linda.

  SvaraRadera
 7. åh vad härligt att se så fina mönster (: det som är på bilden under den rosa/lila/oranga har min mormor på sina hammock-kuddar och jag älskar det! Så fint!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin