onsdag 11 augusti 2010

Stompadags!

Idag fick jag och barnen lite tråkigt så vi bestämde oss för att baka lite Stompa.
Stompa är ju faktiskt världens bästa bröd tycker jag. Går snabbt, smakar gott, ingen jästid och är väldigt barnvänligt att göra. Mamma brukade baka Stompa när jag var liten och jag minns fortfarande hur det doftade i köket och hur smöret smälte på de nygräddade Stomporna. Himmelskt. Nu har jag fört vidare denna fina tradition till mina barn och även tillagt den lilla detaljen att använda pepparkaksformar. Då kan man nämligen göra hjärtformade Stompor, eller varför inte en Batman Stompa!

Här kommer receptet för er som vill prova själva!

Stompa 20 st:

½ l fil
1.5 dl sirap
2tsk salt
2tsk anis
2tsk fänkål
( eller 4 tsk brödkrydda)
2tsk bikarbonat
ca 850g rågsikt

Blanda de torra ingredienserna och slå sedan på sirap och fil.
Knåda till en fast deg.
Rulla till en lång rulle och dela den i 20 bitar.
Bitarna kavlas ut med rutkavel och steks i stekpanna utan smör på medelvärme.

Brödet går utmärkt att frysa in.





Lillbebisens täcke är för övrigt nästan färdigt.
Nu ska det bara quiltas och få ett fint kantband så är det klart!

4 kommentarer:

  1. Mmmmm, luktar gott ända hit!

    SvaraRadera
  2. Åh, det där låter ju underbart gott! Ska genast plita ned receptet!

    Roligt att baka bröd som är klart på en gång, så att barnen får lön för mödan direkt, och inte som nu, efter flera omgångar med jäsning...

    ...och täcket är ju bara HELT underbart!

    SvaraRadera
  3. tack tack tack!! ja sätt igång och baka bröd! Det är super enkelt ;)/lina.oj

    SvaraRadera
  4. Hej,

    Tak for din søde kommentar inde hos mig. Herligt, du synes om min blog :). Kan se, du selv laver mange spændende og kreative sager.

    Hilsen Helle / En fugl i hånden

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin