måndag 6 februari 2012

Ågatans tyghandel


Jag var och köpte tyg i stans bästa tygaffär idag. Jag har skrivit om den innan. Den har funnits i evigheter och allt som inte blivit sålt genom åren finns på övervåningen. Huller om buller. Det är en riktig skattkammare.
Huset ( som inte alls ligger på Ågatan utan drottninggatan..) är gammalt. Sedan början av 1900 talet skulle jag tro. Och ingenting har förändrats sedan det byggdes. Ingen har nämligen bott där. I allafall inte på väldigt länge.Det är bara tyghandeln som huserat i bottenplanet. På de andra två våningarna är allt orginal. Mörka mönstrade linoliummattor, avflagnade väggar, bakkelit knappar till elen, kakelugnar, glasdörrar och knirrande golv. Huset är svinkallt då det är oisolerat, inne i skrymslen och garderober finner man handtäljda pinnlister och i ett av rummen finns till och med ett pyttelitet orginalkök med vedspis och allt. Huset är fantastiskt att gå runt i, som ett jätteslitet svinkallt museum. Jag hoppas att det inte rivs den dag då tyghandeln läggs ner. Men ingen kommer väl ha råd att renovera det.....Synd.


9 kommentarer:

 1. Japp :) / lina.oj

  SvaraRadera
 2. Det är något visst med sådana gamla hus,de har själ! Kommer alltid att tänka på Dunderklumpen och det ensamma huset, som får besök av figurerna och blir så glad!
  Att det dessutom är fyllt med tyg. Kan det bli bättre! Tur att jag bor så långt borta, annars så skulle jag förlora mig många timmar där.
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 3. Åh, jag älskar gamla hus och all den historia de bär spår av. Det är som att gå på skattjakt och utföra detektivarbete på en och samma gång.
  Och massa tyg dessutom på hela övervåningen, måste vara paradiset för dig! :)

  SvaraRadera
 4. Japp det är det :)/lina.oj

  SvaraRadera
 5. Ja, det är underbart. Jag har varit där med Anna Neah, och tyvärr hade vi en smula bråttom då, men jag hoppas den är öppen någon annan gång jag är där. Och att det är varmare då...

  SvaraRadera
 6. Det var många år sedan nu som jag var där. Kul att den finns kvar. Mvh Mathias

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin