torsdag 23 februari 2012

Och fler....

Ännu lite fler jackor har det blivit.
En sommarjacka i storlek 90 cl och en grön varmfodrad i 100 cl.


Ang inlägget innan så vill jag tacka er alla för alla fina och styrkande kommentarer. Tack, tack! Det värmer så mycket att inte känna sig ensam i problemet.

Jag har nu fått en tid av rektorn för samtal, känns bara bra. Jag är inte ett dugg nervös, vilket känns jätte bra. Jag som är en så konflikträdd liten typ som alltid backat och bugat under andras åsikter står helt plöttsligt alldeles ensam, rak i ryggen som en fura, argumenterar personalen rakt i nyllet och tvivlar inte en sekund på vad som kommer ut ur munnen på mig. Jag är alldeles förvånad själv. Modersinstinkter är starka grejjer och skall inte nedvärderas.

Idag vid hämtningen kom gårdagens aula-händelse pedagog fram till mig och ville prata.
Hon sa att hon missuppfattat det jag sa igår och det var därför hon skrattat. Hon sa också att spelet dom spelat igår var nytt och att dom provkörde det för att se vad det var.
Mitt svar blev:" Jag hade inte behövt se mer än tio sekunder av den musikvideon för att se att den inte var lämplig för barn. När jag kom in i rummet var ni typ mitt i videon. Du hade haft god tid på dig att stänga av."
Hon svarade att hon inte nändes stänga av för att barnen verkade ha så roligt....
-"Ja, och om mina barn fick välja så skulle dom äta godis hela dagarna, men inte får dom det bara för att dom vill det. Du som är pedagog borde väl kunna avgöra vad som är lämpligt och inte?!" svarade jag. "Vad dom tittar på är ju ditt ansvar och mitt barn får absolut inte titta på sånt."
Hon sa att det beror på vad man själv tycker och att man tycker olika osv...varpå jag svarade: "japp, och därför har jag bokat tid hos rektorn nästa vecka för att prata med honom om vad den här skolan har för inställning i genusfrågan!"

Då blev hon tyst...min son kom och drog iväg mig till bilen och där var konversationen slut.

Min stora undran över denna konversation är: hur kan dom "testa" ett spel på barnen utan att ens kolla först vad det är? Brukar det inte stå åldersgräns på spelen? Jag har svårt att tro att detta spel var ämnat för 7 åringar.
Ja,ja..kampen fortsätter och nästa vecka är det dags att se vad rektorn har att säga om det hela.
To be continued....

6 kommentarer:

 1. Det beror verkligen inte på vad man själv tycker. De är skyldiga enligt läroplanen att motverka stereotypa könsroller av just det där slaget. Om du inte får gehör från rektorn så tycker jag att du ska gå till lokaltidningen.

  SvaraRadera
 2. Å, huja jag får gåshud av detta! Vilka nötter. Heja dig och lycka till på mötet!

  SvaraRadera
 3. Bra talat!!! Lycka till och du kommer att stå stark å stolt som en björk om våren framför rektorn som förhoppningsvis har över 100 i IQ!

  SvaraRadera
 4. Väldigt klantigt av personal att testköra ett sådant spel tillsammans med barnen, bättre borde de kunna vara.

  Heja dig som står upp för dina vettiga åsikter!

  /C.

  SvaraRadera
 5. Åh, så fina jackor du gör. Gillar särskilt den andra jackan. Syr du möjligtvis på beställning?

  SvaraRadera
 6. Ja det gör jag såklart!/lina.oj

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin