söndag 11 mars 2012

Senaste

Lägger här in ett litet bevis på hur länge man kan ha mina jackor tack vare uppviket:
Här är min mellersta tjej 2,5 år respektive snart 5. Samma jacka, det ni!

Här är en jackbeställning jag gjorde färdig i veckan. Köparen gav mig tre ljusgula tyger , gula knappar och ett mörkrött tyg att sy av. Det skulle matcha ett par speciella skor. Jag lade till det mönstrade röda tyget och det blommiga gula på huvan och fickan. Det är alltid lite klurigt det där, när man inte väljer tyger själv, fast jag tycker det blev bra.

Här kommer lite " förövrigt" bilder.
Jag i Frida Kahlo frilla och beställningslistan som jag betar av.
Snart färdig för en ny lista :)


Och så detta underbara täcke då.....vet ni, jag ska få sy färdigt det!!
I fredags sydde jag så mycket för hand utan fingerborg så jag fick en blåsa på mellanfingret. Den sprack sen så just nu kan jag inte sy mer förens jag har hämtat fingerborgen i ateljén.

Ute i trädgården är det vår överallt. Snödroppar , vintergäck och lila krokus.
Tjocka gröna blad börjar dyka upp i gräsmattan och av erfarenhet så vet jag att det är påskliljorna som börjar sticka upp. Så härligt!
Och när man öppnar dörren på morgonen så luktar det fuktig jord....
En sak jag dock aldrig vänjer mig vid med att bo här nere i södern är ljuset. Det är så mycket starkare här nere än uppe i Dalarna. Man tittar ut på solskenet och tänker " jisses, det måste vara minst 15 grader ute!" Men när man kommer ut så är det 5 grader och snålblåst. Men för min hjärna så betyder det starka ljuset att våren kommit mycket längre och temperaturen skal vara mycket högre. Ja ja, jag bor iaf inte i Luxemburg längre, där var skillnaden ännu större.
Glad vår på er!

1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin