lördag 14 april 2012

Lördag

Tänk vad lite som krävs för att göra en glad ibland.
Som lite färg på fötterna.


Idag har jag varit hemma hos vänner och lärt mig allt som är värt att veta om linoljefärg. Hur man blandar den, hur man använder den osv...

Jag är så trött på att måla med vanlig färg som luktar illa och som man inte vet vad den egentligen har för långtids effekt på sin omgivning. Nu när jag ska måla en massa lister och hyllor till barnens små rum så vill jag inte att dom ska andas in mer dumheter än nödvändigt. Nu vet jag hur jag ska göra för att unvika dumheterna :)

Så här ser det ut utanför de stora barnens rum nu. Det rummet som en gång var ett enda rum är nu tre pytte rum. Två små och ett genomgångsrum. Det till höger är mellantjejens rosa rum och det till vänster är storkillens Mc Phee rum. Båda har fått ett varsitt fönster i väggen för att släppa igenom ljus till rummet innanför så det inte blir så instängt.

Tapeten i rummet hittade jag hos Ingemar i Säljeryd i en av hans lador när vi var där förra våren. Den är engammal orginaltapet och den räckte precis till rummet. Blev bara 20 cm kvar på rullen. Tjejens väggfönster kommer ifrån Kalles byggnadsvårds butik och har försetts med en plexiglas skiva utanpå på sidan som vätter mot genomgångsrummet. I det rummet ska nämligen lilltjejen få bo sen och hon har en förmåga att banka på det mesta....man vill ju inte att glaset ska klirra:)Det lilla fönstret i storkillens rum är bara enkelt glas. Det sitter högre upp så att lilltjejen inte ska kunna nå.
Nu ska ja gå igång med att måla lister så fort jag får tid. Ska bara bygga garderobsdörrar, tälja färdigt mitt lilla träd och byta köksbänk i köket först. Typ.

7 kommentarer:

 1. Å vad fint. Strumporna. De nya rummen. Allt. Fråga (om man får): Var sover mamma och pappa nånstans? Har ni byggt ut mer?
  Kram!
  /julia

  SvaraRadera
 2. Över våningen består av två stycken rum ett genomgångs rym ovanför trappen och ett rum innanför. Det sista rummet har nu blivit till tre små. Jag och maken sover i det. Första rummet ovanför trappen. Vi har alltså inga dörrar, bara snedtak och rätt så lågt i tak.... Men men, man ska ju mest ligga ner i det rummet ändå :)/ lina.pj

  SvaraRadera
 3. Snart kommer jag och våldgästar av ren nyfikenhet. Kram s

  SvaraRadera
 4. Kom du bara! Ta gärna med lite rött och svart pigment om du har vägarna förbi:)/ lina.oj

  SvaraRadera
 5. Guuud vad du kan och guuuud vad du gör fint raraste du! det kommer att bli alldeles ljuvligt, och helt galet mycket i min smak allt det där! ibland önskar jag verkligen mer tid, önskar jag kunde skicka efter dig hit annars :) så kunde du trixa till allt det där :)

  och tusen miljoner tack för erbjudandet och proverna. de ser helt ljuvliga ut och jag ska ta mig en funderare och inleda övertalning man, och om det inte går så vill jag nog ändå ha lite av den där gröna :)...joooo! men jag återkommer som sagt.
  och du, de där kinaskorna är underbara de med. var sjutton finner du sådana dessa dagar?

  långa kramar Lycke

  SvaraRadera
 6. Oj, det var mycket fint i samma kommentar:)
  Ja, tänka om man hade fått åka runt och förverkliga sina inrednings ryck hos folk.. Hade varit skoj. Om du fixar ett gäng snickare och betalar min resa upp till dig så kommer jag!:) kinaskorna hittade jag i Stockholm. Tre för 200:-. Vet att man annars kan beställa från Göteborg. Bara att googla. Hör av dig när du bestämt dig om tygerna och lycka till med övertalningskampanjen!/ lina.oj

  SvaraRadera
 7. Heja dig gällande linoljefärgen. Jag är helfrälst i den.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin