måndag 23 april 2012

Sommarsol och jox

Tur att vi har ett piano. Vart skulle vi annars lägga den rena vikta tvätten?..Och allt det andra.
 Så här ser det ut i mellanrummet nu. Fixade dit en lampa nu i dagarna som jag klätt med rester från klänningen jag sydde på stitch-torsdan.
Nu skall jag bara åka förbi Kalle och köpa vit linoljefärg så jag får färdigt alla lister nån gång. Trärent är inte riktigt min grej. Påminner för mycket om andra trärena saker från min barndom. Tex bastu, fjällstuga, gillestuga och alla dessa furukök som alla hade. Oftast klarlackade dessutom. Urk.Något som gör mig glad just nu är solen.
Nu går den upp så tidigt att den lyser på oss till och med innan frukost. Fyller hela gården och köket med ett varmt rosa sken varje morgon. Snart kommer vi att få hänga upp en gardin för köksfönstret för att inte bli bländade vi frukostbordet.
Precis som varje sommar. För sommar är det snart. Björkarna börjar bli gröna i toppen, syrénen är på vippen att slå ut och vissa träd skimmrar redan i ljusgrönt. Vitsipporna bildar sina vita mattor i bokskogen och fågelkvitter väcker en på morgonen. Gud så skönt det skal bli när värmen kommer sen. Den har jag saknat.
2 kommentarer:

  1. Hallojsan,
    måste bara få fråga hur det går med ditt blåa lapptäcke? det med sexkanter. det ser så läckert ut...

    SvaraRadera
  2. Oj oj oj... Det ligger i botten sv. Min sypuff och väntar på bättre dar och billigare wienerbröd./ lina.oj

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin