tisdag 10 april 2012

Mc Phee rummet

Vi håller ju på att bygga egna rum till barnen , som jag nämnt tidigare. Lilltjeejens rum blev som väntat bara rosa och blommigt upphöjt till tio. Inget nytt där. Storkillen däremot ville ha ett Nanny Mc Phee rum. Så jag började med att bredspackla hela hans väggar för att få bort den hiskeliga struktur-tapeten som fanns där. Sen tapetserade jag över spacklet med en av tapeterna från fynd butiken i skogen jag berättat om tidigare. ( tapethimlen) Just den här tapeten tycker jag är för brun/orange så den fick offra sig. ( jag har den också i grön/gult och då är den mycket finare)
Sen målades tapeten över med en mörk blå/turkos färg och när den torkat gick jag över väggarna med en ljusare nyans med svamp så det liksom blev flammigt och lite liv på väggarna.

Sen åkte jag och sonen och köpte tyg till skynken till hans sovalkov. Hittade bästa Mc Phee stuket. Medaljongmönstrad sammet. Fanns även i andra färger, han vill ha den gröna varianten som gardin i fönstret så den skall inhandlas i nästa steg.


Som lampa hittade vi en gammal släktklenod hos svärmor och svärfar. Morbror Kalles egenknåpade, kitchiga trädlampa! Med nyklädda skärmar i samma tyg som skynkena och lite fransar nedtill så blev det super nice!


Storkillen gillar sitt nya rum jätte mycket och ännu är det lite saker kvar att fixa, som tex gardin i fönstret och lister. Småplock. Ja, sen vill han egentligen måla hela alkoven slemm grön.....Vi får se hur det blir med det.

I morgon är det förresten stängt i ateljén igen. Storkillen har åkt på svinkoppor och går på antibiotika.

Sen har vi såklart en mus under pianot igen. Intet nytt.

2 kommentarer:

  1. 'Ååh.alldeles underbart juh! lampan är klockren och att du fann tyget i sammet med det ljuvliga mönstret!!!!! Ser det gröna likadant ut och vad kostade det? fantastiskt fint allting och precis som jag gillar det. och som sagt, är det nån som kan hitta tips på de rätta halltapeterna åt oss så är det du :) så hojta gärna om du ser nåt..även om du är osäker, för du kan verkligen det där fina du!!! Fasiken vad sugen jag blev på att tapetsera nu, så lite tid så mycket vilja..blir lite galen på det där ibland!
    förstår verkligen att han är nöjd i allafalll!

    kramar Lycke

    SvaraRadera
  2. Åhh båda barnrummen ser ut att bli helt underbara! Man vill bli barn på nytt.. ;) hihi..

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin