torsdag 26 april 2012

Slöjdporr

 Just nu håller jag på med ett litet västprojekt i ateljén.En kund kom nämligen in med den här fantastiska gamla västen och ville ha en likadan sydd fast i annat tyg. Den är typ 80-100 år gammal skulle jag tro. Sydd delvis för hand och resten på trampmaskin. Tyget är ett kypertvävt kläde och bakstycket är i svart bomulls tyg. Fodret är vitt bomullstyg med grå ränder. Knapphålen är sydda för hand. Helt perfekta små täta stygn. Riktig slöjdporr.Idag har jag mätt upp västen och gjort en provväst. Självklart kunde jag inte låta bli att sväva ut lite. Det är ju bara en provväst så jag kan ju lika gärna leka lite. Jag tog en gammal randig gardin i bomull för att få ett folkligt uttryck på västen. I ryggen lade jag tyget så det bildar ett V, så som man ofta gjort på livstycken.
Sen provade jag att mönsterpassa fickorna på västen. Kan ni se hur många dom är? :)Jag fodrade västen med ett annat tyg jag hade liggande och vändsydde alltihop.
Tycker det blev himlans kul. Nu fattas bara knappar och knapphål så kan den ju till och med användas. Om min käre kund nu vill se ut som en uppklädd polkagris :)

6 kommentarer:

 1. wohooo man blir så glad, jättefin "test". Vad ska kunden h för tyg ?

  SvaraRadera
 2. Han ska ha ett blått mönstrat brokadtyg. Väldigt mycket lyxigare än gamla gardiner :) / lina.oj

  SvaraRadera
 3. Jag gjorde en vändsydd väst i slöjden när jag gick i 6:an. Siktade på en storlek passande till mig men fick ge bort den till min granne, som gick i 2:an. Och då hade jag ändå mönster... :)

  Det är imponerande att du kan "härma" ett plagg sådär och västen blev riktigt fin!

  SvaraRadera
 4. Tack tack!/lina.oj

  SvaraRadera
 5. Åhh vad fin den randiga västen blev! Min bror fick två västar uppsydda i Josef Frank-tyg för ett antal år sedan.... underbara!
  Jag gissar på tre fickor.....

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin