söndag 20 november 2011

Pang i skallen

Idag kikade jag in på Elsas blogg och fick en total hjärnsmälta när jag fick syn på hennes fantastiska klännig!!! Jag fick en sån där inspirations rush så jag var beredd att lämna man, barn , allt bara jag fick åka och SYYY!!!Jag bara måste sy något liknande någongång, typ helst nu.
Genast började min hjärna tänka ut eventuella ändringar, skärningar, materialval och färgkombinationer osv. Kanske en liten söt jacka till som den här jag hittat när jag googlat nåndag:

Sen tänkte jag....jag har ju faktiskt sytt nåt liknande för längesen. Det som jag hade när min syster gifte sig. Eller ja, liknande är det ju egentligen inte, kanske material mässigt bara. Den här outfitten har jag inga förhoppningar om att någonsin få bära igen om jag inte vråltränar och går ner ca 8 kg...Inspirationen kom ifrån livstycket till Rättviksdräkten och en skånsk spedetröja. Sen har jag blandat in lite detaljer från en dräkttröja från Sorunda också. Materialet är en ljusblå sari som min syster köpte till mig i Singapore.
Fast när jag ser bilden på mig i dräkten så tycker jag nog att jag är snyggare i +8kg iallfall. Och utan dreads...Dessutom är det faktiskt mycket roligare att sy kläder med lite former i :)

3 kommentarer:

 1. 8 kilo har verkligen inte gjort skada, du ser alltid så snygg och piffig ut. Jag går runt i mina plyschmjukisar för det mesta och blir alltid lika sugen att fixa till mig när jag ser allt fint du syr.. Men på något konstigt vis sätter jag alla/allt annat före mig själv. Märkligt det där.. :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin outfit, verkligen coolt att knapparna fortsätter från kjolen/ klänningen till jackan. Jag önskar intensivt att jag kunde hantera min symaskin bättre.

  SvaraRadera
 3. Åh, jag vågar mig inte på att sy kläder överhuvudtaget. Du är duktig du!
  Kram Malin

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin