onsdag 27 juni 2018

Knätoffsresan del1.Eftersom Frans kommer ifrån Skåne ( och ÄR Skåne personifierad,...det enda som fattas är att han luktar raps och går och bär på en gås typ) så tänkte jag i år att han skulle få sig en riktig knätoffs-midsommar. Så vi drog iväg på en riktig Dala-semester delux. Eftersom vi var barnfria så körde vi iväg i bilen med ingångsvinkeln "roadtrip". Dvs vill vi se nåt efter vägen så svänger vi in, och ser vi loppisar så kollar vi in dem. Ingen exakt resväg inbokad, bara slutdestinationen Falun.

Så,..torsdag morgon drog vi iväg. Ungefär runt Tingsryd kom vi på att vi ville se trästaden Eksjö. Så det gjorde vi:Väldigt söt liten stad med gulliga hus, dock inte så imponerande som vi hade föreställt oss. Men väl värt ett besök. Vi käkade lunch på ett lokalt hak och gav oss vidare.

Nästa stopp blev Rökstenen utanför Vadstena.


Vi kom fram till Falun ca kl 21 på kvällen och flyttade in i Mormor och Morfars hus och gjorde oss hemmastadda.
( det står just nu tomt då Morfar dog för några veckor sedan och Mormor flyttat till ett hem)

På fredagen gick vi ut starkt! First stop Carl Larssongården Lilla Hyttnäs i Sundborn.
Jag har varit där förut men det är ju ett sådant där ställe man kan se hur många gånger som helst. Alltid ser man någonting nytt, antingen i inredningen, färgkombinationerna eller Karins textilier. Sådant fantastiskt fint ställe.


Så före sin tid med textildesign och möbler. Ikea är ofta här och tar inspiration med sina anställda designers. Tittar man noga kan man se spåren i IKEA katalogerna.Efter det var det snabb lunch i stan återföljt av ca 2 h vila och sedan bar det av till Svärdsjö och årets midsommarfirande. Tyvärr har inte Frans någon folkdräkt med de som har samlas utanför området och tågar sedan till firandet tillsammans. Man blir ett rätt stort gäng...

Jag hittade vänner från gymnasiet i Moradräkter.
( ja,..det blåste en del..)

I tåget gick även ett gäng iklädda vackra Kimonos. 


Stången restes av ett gäng glada dalmasar i dräkt till toner av fiolmusik och idyllen var total.


Helylleparet..


Posa med härbre..


Firandet är på Gammelgården i Svärdsjö och där står en del fina gamla byggnader, som tex denna med fantastiska takmålningar från 1700-talet.Självklart var firandet som en klassisk midsommar ska vara, dvs det bjöd på några rejäla skyfall och efter det var det bara en lite ynklig tapper skara kvar runt stången och vi begav oss hem till pappa för grillning och midsommar mys.


Slut på del 1.


2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin