lördag 2 juni 2018

Det har sytts lite..


Det var ett litet tag sedan jag visade upp klänningar här på bloggen, Men tro inte att jag slutat sy bara för att det inte syns här...
Här kommer lite av det jag sytt på sistone.

Nr ett:

En klänning med fickor , vidd i kjolen och midjeband. Sydd i ett underbart dubbelvävt indigo-linne från Merchant and Mills. Eftersom tyget var vändbart så gjorde jag klänningen vändbar. Dvs jag kan lika gärna ha den på mig ut och in. Två klänningar i en. Smart :-)
Nr två:

Egentliga inspirationen till klänning nr ett.( men det mönstret skapade jag själv med tex riktiga isydda ärmar och mer vidd i kjolen) Testade ett köpemönster från Sewhouse 7
Sydde upp den i ett grovt linnetyg från Linslöjden I Bräkne Hoby.
Nr tre:

Hittade ett randigt tyg på jobbet i viscose/polyester och kunde inte låta bli att sy en omlottklänning....

En vad jag kallar en "Heinui" klänning. Berättar mer om den i nästa inlägg.
En gul klänning i dubbelvävt bomullstyg från Sroff o Stil.
Vet inte riktigt varför jag sydde denna...han använt den EN gång...


Och slutligen en kimono. Tyget hade jag liggande sedan länge, det har bara väntat på att få komma ut i sitt rätta plagg. Det är ett fynd jag gjorde på Tradera för evigheter sedan. Orginaltyg från 40-talet. Viscosecrepe..Fodrade med lite smått och gott.

Så ja. Det var det mesta i klänningsväg. Men just nu ligger bla en kjol på klippbordet i ateljen och ett par shorts har även sett solens ljus. Fast just nu vill jag mest bara bada och sola. Vilken fantastisk värme vi fått!! Jag njuter som en gris som rullar sig i lera.. Hoppas i of på rejäla skurar mellan kl 03-05 på nätterna..Nu är det så torrt så syrenerna på berget bakom huset har dött av torka. Tur vi hade ett helt år fram tills nu med ofantliga nederbördsmängder. Nu kanske inte vattnet tar slut lika fort som det skulle ha gjort annars.

Glad sommar!!

4 kommentarer:

 1. Woooow - älskar nr 1 .Hurra så vacker! Säger Elin Skellefteå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Den är väldigt skön 😁

   Radera
 2. Jag älskar åxå nr 1. Den vill jag se mer av! särskilt med den tvåfärgade sidan utåt. :-D

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin