onsdag 27 juni 2018

Knätoffsresan del5

Sista dagen och på väg hem...

Men vi kan ju inte bara åka raka spåret utan i stället hälsade vi på lite bekantskaper. Först ut var Frans kompis från Sätergläntan Henke Levay. Vi hälsade på i hans smedja som ligger ett gammalt industriområde där det varit smedjedrift sedan länge.

Vi fick en liten guidad tur i de historiska miljöerna.Allt var sådär galet stort och bara lämnat som att de gått hem mitt i arbetsdagen för ett halvt sekel sedan.

Efter ännu en pizza i någon liten svensk småstad så bar det av mot hällristningarna i Norrköping.
Stora härliga hällristningar mitt ute på en grässlätt.


Efter det åkte vi och hälsade på Anders ( en bekanting till mig från Sätergläntan)på Färgargården i Norrköping och fick en personlig guidning i det historiska färgeriet.Här färgar de bara med historiska redskap och på historiskt sett. De färgar hela sommaren, bara att kolla deras program.


Man eldar under grytorna en trappa ner.


Gamla färgmaterial. Detta är kopparbollar för att skapa grekisk grön.


150 år gammal indigo.


Nästa stopp och det sista på resan blev den lilla staden Söderköping.
Sjukt gullipluttig!Hittade en mäktig klockstapel i trä!Och innan vi åkte vidare hem köpte vi glass på torget och gick och dopade fötterna i Göta kanal.


Snipp snapp snut så var knätoffsresan slut!

5 kommentarer:

 1. Jisses vilken resa! /Anna i Värmland

  SvaraRadera
 2. Det är fint i Ramnäs och han är så himla duktig med järn, bor i närheten. Kul att följa dig och se vad du hittar på o så passar jag på o önskar dig en fin sommar

  SvaraRadera
 3. Tackar för denna läsning å bilder - jettefin resa ni ser ut att ha haft! Många minnen - blir sugen verkligen att fara till Dalarna! Fin fortsatt sommar från Elin i Skellefteå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du ska resa till Dalarna! 😁

   Radera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin