torsdag 17 juni 2010

En början till skåp

Tog tag i en idé idag, som jag haft ett tag. Att göra ett väggskåp
att ha i köket och förvara Thomas servisen i . Våran fläkt är ju inte den modernaste i världen plus att vi ibland eldar i vedspisen vilket resulterar i ett tunt lager grått klibbigt damm på precis ALLT i köket. Jag är trött på att allt alltid är klibbigt och tänkte då att ett skåp med dörr till lilla servisen skulle vara utmärkt istället för stringhyllan vi har där nu. Och vad kan vara bättre att använda än ett av alla dom fina fabriksfönstren vi fick i våras! Sagt och gjort, ett fönster plus en brädhög bestående av spillbitar från makens renovering av brygghuset blev grunden för mitt skåp. Så halva dagen idag har jag sågat och skruvat och målat. Jag hade en testburk med gul väggfärg ståendes så skåpet fick bli gult. Och ja, jag vet att man inte ska måla trä med väggfärg men det måste väl inte vara så nooooga! Det är väl roligheten som räknas, och att man låter kreativiteten flöda. Om färgen börjar flagna av eller nåt kan jag bara kalla stilen "shabby chick" eller ljuga och säga att jag köpt det på Raja :). Här har stommen snickrats och tillsammans med fönstret målats gult.
Glaset i fönstret är inte frostat, det är imma mellan glasen. Ska ta bort glasen på baksidan sen och bara behålla framglasen så blir det snyggare.
Nu är det kvällsdags och jag har snickrat färdigt för idag. ( stommen har fått ett pianogångjärn oxå,..) Imorgon fortsätter jag mitt lilla projekt.

Sydde färdigt den här jackan idag också. Varmfodrad i storlek 4 år. Lägger nog ut den i bloggbutiken sen.

5 kommentarer:

 1. Vilken produktiv dag du har haft! Mycket bättre att ta vara på färg som man ändå har stående, tycker jag, och det ser glatt och fint ut med gult också! Har också målat lite idag, ett balkongbordsunderrede som fått sig en påbättring.

  SvaraRadera
 2. Häftig ide,blir säkert jättesnyggt!! Vill bara tipsa dig om en underbar sida:retrovilla.dk. Om du inte hittat den innan förstås.Godis för oss tapet älskare!!Linda.

  SvaraRadera
 3. Kul ide,blir nog jätte snyggt! Vill tipsa dig om en sida som du säkert gillar,om du inte hittat den innan: retrovilla.dk.Nåt för alla tapetnördar,eller hur?Linda-

  SvaraRadera
 4. Nu tror du säkert jag har fått en knäpp, men den första kommentaren jag skickade kom aldrig fram så därför skickade jag igen!!!!Jag skrev lite annorlunda iallafall!!!! Linda.

  SvaraRadera
 5. Ja jag tänkte att det var nåt sånt :)

  Jag var inne på sidan du tipsade om, så nu har jag drömt om tapeter hela natten. Inte bra!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! Jag läser alla och svarar på dom jag hinner med.

Blog Widget by LinkWithin